Ειδήσεις

Τι ζήτησε η Περιφέρεια από τον Β. Αποστόλου

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου, τη συνάντηση που είχε σήμερα στην Περιφέρεια με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και την αντιπεριφερειάρχη για θέματα πρωτογενούς τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης έθεσε στον υπουργό όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ανασυγκρότηση-ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Κρήτη, όπως είναι το θέμα της αναμπέλωσης, της δακοκτονίας, της αποκέντρωσης υπηρεσιών και πόρων, αλλά και την υλοποίηση έργων-υποδομών χρηματοδοτούμενα από τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Στη σημερινή συνάντηση στην Περιφέρεια συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Σωκράτης Βαρδάκης, ο γενικός διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης, και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρθηκε, «τέθηκαν πολλά σημαντικά ζητήματα που έχουν σχέση και με το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης γενικότερα και ειδικότερα μερικά έργα που βρίσκονται σε ένα στάδιο που χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια για να συνεχίσουν. Για το θέμα της δακοκτονίας που μας απασχολεί, πρέπει πρώτα να ξεκινήσει το πρόγραμμα, για να μπορέσουμε και εμείς, λαμβάνοντας υπόψη και το γενικότερο ζήτημα όλης της χώρας, να τακτοποιήσουμε όλες τις εκκρεμότητες που μπορούν να προκύψουν από αυτή τη διαδικασία. Δεσμευόμαστε ότι θα επιλυθεί. Ανακοινώσεις, αναλυτικά, θα γίνουν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί να γίνει».

Συγκεκριμένα η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα έθεσε στον υπουργό τα εξής θέματα, τα οποία τα έχει αποστείλει και γραπτά από τις 20 Φεβρουαρίου 2015:

-Δωρεάν παραχώρηση χρήσης γης στην περιοχή Αμπελούζου, Μητρόπολης και Χουστουλιανών για δημιουργία πολυ-λειτουργικού αγροκτήματος

-Αύξηση της επιχορήγησης του προγράμματος δακοκτονίας στην Κρήτη

-Αναγνώριση ομάδων παραγωγών στο γαλακτομικό τομέα με λιγότερα μέλη, και συγκεκριμένα με 10 από 30 που είναι σήμερα. Επίσης στις οργανώσεις ελαιοπαραγωγών η σύστασή τους να γίνεται με 80 μέλη αντί των 100

-Να προχωρήσει άμεσα η υπογραφή της ΚΥΑ για την οικοτεχνία

-Για τους βοσκότοπους να προχωρήσουν άμεσα τα προσωρινά διαχειριστικά σχέδια βόσκησης.

Σχόλια