Ειδήσεις

Πώς σχολιάζει το "Θεμέλιο" τα θέματα των Πανελλαδικών

Τo θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας, μάθημα με το οποίο άνοιξε η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων, σχολιάστηκε από το Φροντιστήριο "Θεμέλιο" ως χωρίς ιδιαίτερης δυσκολίας αναφορικά με το κείμενο που δόθηκε αλλά και την Έκθεση, εν αντιθέσει με τις ασκήσεις που έκρυβαν, όπως αναφέρεται, παγίδες.

Συγκεκριμένα, όπως σχολιάζει ο φιλόλογος Αλέξανδρος Θεοδωρίδης από το "Θεμέλιο", «με απαιτητικά θέματα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγει η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων. Το κείμενο του Β. Λαμπρινουδάκη που κλήθηκαν να πυκνώσουν οι υποψήφιοι, σε 100-120 λέξεις, δεν έφερε ιδιαίτερες δυσκολίες.

Αντιθέτως οι ασκήσεις έκρυβαν παγίδες και απαιτούσαν προσοχή και κριτική αντιμετώπιση για να απαντηθούν σωστά. Το θέμα της Έκθεσης ήταν απλούστερο σε σχέση με τα υπόλοιπα ζητούμενα, καθώς ήταν αντλημένο από τις διδαγμένες ενότητες και αφορούσε τους λόγους που οι νέοι, κυρίως, πρέπει να γνωρίσουν τα μνημεία πολιτισμού καθώς και τις δραστηριότητες, με τις οποίες θα μπορούσε το κοινό, και ειδικότερα οι νέοι, να εξοικειωθούν με αυτά».

Σχόλια