default-image

ΔΕΥΑΗ: "Μέχρι αύριο η αποκατάσταση της υδροδότησης"

Κρήτη
ΔΕΥΑΗ: "Μέχρι αύριο η αποκατάσταση της υδροδότησης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγανακτισμένοι με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου πολλοί Ηρακλειώτες που από την Πέμπτη δεν έχουν νερό σε περιοχές του Ηρακλείου. Αγανακτισμένοι δηλώνουν και με την άκαρπη προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν με την Επιχείρηση προκειμένου να πάρουν πληροφορίες ή να ζητήσουν βοήθεια.

Μετά τη δημόσια συγνώμη του προς τους πολίτες για την ταλαιπωρία, μέσω του Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της Επιχείρησης Νίκος Φακουρέλης είπε ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά η ζημιά στις γεωτρήσεις αναφορικά με το χρόνο αποκατάστασή τους με ενδιάμεσο και το σαββατοκύριακο  και πρόσθεσε ότι το αργότερο μέχρι αύριο η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί.

Η ζημιά στη γεώτρηση του Θραψανού παρουσιάστηκε την Τετάρτη που πέρασε, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν προβλήματα με τα δίκτυα σε Καρκαδιώτισσα και Βενεράτο που είχαν ως αποτέλεσμα τα προβλήματα υδροδότησης της πόλης.

Η βλάβη στη γεώτρηση έφερε σαββατοκύριακο χωρίς νερό

"Πυρ και μανία" με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου είναι πολλοί Ηρακλειώτες, που είδαν χθες τις βρύσες τους να μην τρέχουν σταγόνα νερό, μετά από τη βλάβη στη γεώτρηση που τροφοδοτεί την πόλη και η οποία δεν αποκαταστάθηκε μέσα στο σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να δημιουργεί πολύ σοβαρό πρόβλημα. Η ζέστη σε συνδυασμό με την έλλειψη νερού δημιούργησε μια εκρηκτική κατάσταση σε κεντρικές περιοχές της πόλης, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι «οι αρμόδιοι δε βρίσκονται πουθενά για να μη χαλάσουν το σαββατοκύριακό τους»!

Η "Νέα Κρήτη" μέσα στο σαββατοκύριακο προσπάθησε, αλλά μάταια, να έχει μια απάντηση από τον πρόεδρο και το διευθυντή της ΔΕΥΑΗ. Την ίδια ώρα όμως δεχόταν τηλεφωνήματα από κατοίκους κεντρικών περιοχών της πόλης του Ηρακλείου, που έλεγαν ότι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα. «Η βλάβη σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Δεν την έφτιαξαν ως το τέλος της εβδομάδας. Και τώρα, επειδή είναι σαββατοκύριακο, δε βρίσκουμε κανέναν», έλεγαν οι Ηρακλειώτες. Μάλιστα, μας επισήμαναν ότι έχουν μείνει από νερό ακόμα και τα σπίτια που είχαν ντεπόζιτο και είχαν τη δυνατότητα να έχουν κάποια αποθέματα.

Τα τηλεφωνήματα ήταν από την ευρύτερη περιοχή της Θερίσου, αλλά υπήρχε τηλεφώνημα και από τα Νέα Αλάτσατα. Είναι ενδεικτικό ότι, επειδή ο κόσμος δεν ήξερε πού να απευθυνθεί, έφτανε στο σημείο να παίρνει στο κινητό τηλέφωνο τον προηγούμενο πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Στειακάκη, όπως ο ίδιος μας ανέφερε. «Τριάντα τηλέφωνα με έχουν πάρει. Δεν ξέρω τι να τους απαντήσω», μας είπε χθες το βράδυ. «Φαίνεται πως έχει συμβεί κάτι σοβαρό. Τι να πω;».

Αγγελική Δουλγεράκη, Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News