Ειδήσεις

"H χώρα πρέπει να βγει από το φαύλο κύκλο της αδράνειας"

Επίθεση στη κυβέρνηση για την εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα τόσο εντός όσο και εκτός χώρας εξαπέλυσαν από το Ηράκλειο βουλευτές και γαλάζια στελέχη, στη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης και ενόψει της προσυνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, την ερχόμενη Κυριακή παρουσία του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Κάλεσμα στη κυβέρνηση να αφήσει τον λαϊκισμό  και να σοβαρευτεί  απευθύνει ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανόλης Κεφαλογιάννης ο οποίος περιέγραψε και τη στάση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος όπως είπε αναφέρει σκληρά πράγματα για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια κλειστών συνελεύσεων αλλά και ανοιχτών συναντήσεων.

Αν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, αυτή θα είναι πολύ σκληρή για την ελληνική κοινωνία, τόνισε η πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία περιέγραψε το θολό τοπίο στην οικονομία, στις αγορές αλλά και στον Τουρισμό, αποτέλεσμα όπως είπε των κυβερνητικών επιλογών.

Ειδικότερα, η κ. Κεφαλογιάννη αφού καλωσόρισε τον κόσμο, μίλησε για την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που μας προκαλεί το όραμα και η ελπίδα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας τα εξής: «Μας έταξαν ελπίδα και μας μίλησαν για όραμα είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε. Για ποιο όραμα όμως; Για ποια Ελπίδα; Που πήγαν όλα αυτά; Δε χρειάστηκαν παρά μόνο λίγοι μήνες για να καταλάβουμε τι εννοούσαν. Ότι δηλαδή δεν υπάρχει ούτε όραμα, ούτε Ελπίδα. Μόνο ασάφεια, αδράνεια και καταστροφή».

Στη συνέχεια η κ. Κεφαλογιάννη, δεν έκρυψε την ανησυχία της για την πραγματική οικονομία, τονίζοντας ότι «κάθε μέρα που περνάει οδηγεί σε "ασφυξία" τους έλληνες φορολογούμενους, αφού το ΑΕΠ της χώρας υποχώρησε κατά 0,2% στο α' τρίμηνο της χρονιάς σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2014 επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η κυβερνητική αλλαγή, βάζει τη χώρα σε υφεσιακή τροχιά».

Όσον αφορά το κλάδο του Τουρισμού, που φέτος στην Κρήτη έχει ξεκινήσει με πτώση 12% την φετινή τουριστική περίοδο, η πρώην υπουργός, επεσήμανε ότι στο υπουργείο Τουρισμού, δουλέψαμε σκληρά με στρατηγική και όραμα επί 2,5 χρόνια, προωθώντας τολμηρές μεταρρυθμίσεις» και ξεκαθάρισε ότι «μεγάλες αλλαγές που δημιούργησαν θέσεις εργασίας, τόνωσαν τις τοπικές οικονομίες, αύξησαν τη ρευστότητα, τα έσοδα της ελληνικής οικονομίας. Όλοι στο εξωτερικό μιλούσαν για το θαύμα του ελληνικού τουρισμού. Δυστυχώς όμως η αλλαγή κυβέρνησης διέκοψε βίαια αυτή τη μεταρρυθμιστική δυναμική με αποτέλεσμα κανένας να μη ρισκάρει αυτή τη στιγμή να επενδύσει σε μια χώρα που ο κίνδυνος είναι τόσο υψηλός». 

Κλείνοντας η κ. Κεφαλογιάννη, υπενθύμισε στα στελέχη του κόμματος  την ευθύνη που πρέπει να δείξει απέναντι στη μεγάλη παράταξη της Ν.Δ., λέγοντας: «Μπροστά στο μέλλον της Ελλάδας μας και των επόμενων γενιών είμαι σίγουρη ότι και πάλι ο τόπος μας, η Κρήτη μας θα είναι δίπλα στην παράταξή μας!».

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, με τη σειρά του αφού συνεχάρη τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου για την έντονη δραστηριότητα της και την άρτια διοργάνωση της νομαρχιακής συνδιάσκεψης, ευχαρίστησε την ΔΑΠ για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, τόνισε πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της σε σύντομο χρονικό διάστημα έδειξε τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει για τον ελληνικό λαό. Με την ασάφεια, την  αβεβαιότητα και τον λαϊκισμό που επιδεικνύει οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο και έξοδο από την Ευρωπαϊκή οικογένεια, κάτι που η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τις θυσίες του ελληνικού λαού εξασφάλισε με νύχια και με δόντια τα προηγούμενα 2,5 χρόνια να μην συμβεί.

Συμπληρώνοντας ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι είναι βέβαιο πως οι Έλληνες ζουν δύσκολες στιγμές που θα δυσκολέψουν και άλλο αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές μας προς στην κατεύθυνση στην οποία θα δουλέψει η Ν.Δ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιάννη Κεφαλογιάννη, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη συσπείρωσης, ενότητας και εντατικοποίησης του διαλόγου με την κοινωνία για να μπορέσει η Ν.Δ. να επικοινωνήσει τις θέσεις και τις απόψεις της, οι οποίες αποτελούν την μοναδική πραγματική διέξοδο για να βγει η Ελλάδα από το τέλμα της αβεβαιότητας και της ασάφειας.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια