Ειδήσεις

Ακόμη εννέα συλλήψεις στο αεροδρόμιο

Καθημερινές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης αλλοδαπών που προσπαθούν να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" προς την Ευρώπη με πλαστά πιστοποιητικά και έγγραφα.

Μάλιστα χθες, σε μία μόνο ημέρα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, εννέα  αλλοδαποί, έξι από την Συρία και τρεις από το Αφγανιστάν, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της παράνομης εξόδου μεταναστών από τη χώρα, χθες (16.05.2015) το απόγευμα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, συνελήφθησαν εννέα αλλοδαποί (4 ανδρες και 5 γυναίκες), για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, τέσσερις υπήκοοι Συρίας (36χρονος, 23χρονος, 23χρονος και 43χρονος), δύο γυναίκες υπήκοοι Συρίας (42χρονη και 35χρονη) και ακόμη τρείς γυναίκες υπήκοοι Αφγανιστάν (21χρονη, 20χρονη και 21χρονη).

Οι συλληφθέντες επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, Αρχών Δανίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας και Ελλάδας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα οι 36χρονος, 23χρονος, 23χρονος, 42χρονη και 35χρονη με προορισμό το Μιλάνο Ιταλίας, ενώ οι 43χρονος, 21χρονη, 20χρονη και 21χρονη, είχαν προορισμο τη Γερμανία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια