default-image

Παρέμβαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Κρήτη
Παρέμβαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, που δεν τέθηκε στους Γερμανούς βουλευτές και ευρωβουλευτές του SPD από την δημοτική ή περιφερειακή αρχή, τέθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο των "Ενεργών Πολιτών" Αριστείδη Αθανασάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αθανασάκης στη σύντομη παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια κατά την εδώ παρουσία Γερμανών βουλευτών και ευρωβουλευτών του SPD, τόνισε:

«Καλωσορίζουμε τους Γερμανούς βουλευτές και τους συνοδούς στην Κρήτη. Οι Έλληνες και οι Κρητικοί ειδικότερα είναι ένας φιλόξενος λαός που δεν μπερδεύει την πολιτική με τις διαπροσωπικές σχέσεις όπως θα το έχετε ήδη καταλάβει από την ως τώρα διαμονή σας. Σήμερα όμως έχετε έρθει με την πολιτική σας ιδιότητα εδώ στην Λότζια, γι' αυτό σας καλούμε εκτός από τις μεγαλουπόλεις της Κρήτης, να επισκεφθείτε και την ενδοχώρα και ιδιαίτερα τα μαρτυρικά χωριά της Βιάννου, των Ανωγείων, της Κανδάνου κ.λπ., για να μιλήσετε με την τοπική κοινωνία για τις καταστροφές που προκλήθηκαν εκεί κατά την γερμανική κατοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε μια πιο σφαιρική άποψη για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου και ίσως γίνετε και εσείς πρεσβευτές των ελληνικών θέσεων, σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, όταν γυρίσετε πίσω στην χώρα σας.

Αν ικανοποιηθούν οι δίκαιες κατά τη γνώμη μας αυτές απαιτήσεις, θα δοθεί μεταξύ άλλων εκτός της ηθικής δικαίωσης και οικονομική ανάσα στην πολύπαθη οικονομία της χώρας μας, που από τις τοποθετήσεις σας σήμερα φάνηκε ότι σας απασχολεί η πορεία της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News