Ειδήσεις

Κίνδυνος μπλακ άουτ σε τουριστικά θέρετρα του νησιού

Στο σκοτάδι κινδυνεύουν να βρεθούν αρκετά τουριστικά θέρετρα του νησιού, καθώς τεχνικοί της ΔΕΗ δηλώνουν ότι έφτασαν στα όριά τους! Σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά σε σχέση με την αποκατάσταση βλαβών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική βιομηχανία της Κρήτης, εξέλιξη που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και από δημάρχους τουριστικών δήμων.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι καταγεγραμμένες βλάβες μόνο στο νομό Ηρακλείου έχουν ξεπεράσει τις 7.000.

Όπως υποστηρίζει η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ και η τοπική Διοικούσα Επιτροπή Ηρακλείου, η κατάσταση οφείλεται στην τεράστια έλλειψη προσωπικού, στη μη πρόσληψη των νέων από το διαγωνισμό του 2014, που όπως λένε έχει βαλτώσει αλλά και στη μη έγκαιρη πρόσληψη συμβασιούχων.

Ο κίνδυνος να μείνουν στο σκοτάδι χιλιάδες τουρίστες είναι πλέον ορατός, καθώς η αποκατάσταση των βλαβών δε θα είναι σύντομη αλλά πολύωρη ή πολυήμερη, όπως προειδοποιούν συνδικαλιστές της ΔΕΗ, που ζητούν την άμεση πρόσληψη μόνιμου τεχνικού προσωπικού.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Τεχνικών ΔΕΗ με ανακοίνωσή του - με αφορμή τον τραυματισμό τεχνικού στα Χανιά - τονίζει ότι αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει 20 τεχνικοί για... 200.000 καταναλωτές στο Ν. Ηρακλείου και μάλιστα με μέσο όρο ηλικίας των τεχνικών τα 48 χρόνια!

Ακούστε τι δήλωσε στο Ράδιο 9,84 το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τεχνικών της ΔΕΗ κ. Γιάννης Βρέντζος.

Οι τεχνικοί τονίζουν ότι είναι απολύτως απαραίτητη η πρόσληψη τεχνικού προσωπικού και δη μόνιμου, ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν!

Σε διαφορετική περίπτωση οι ελάχιστοι εναπομείναντες τεχνικοί δεν μπορούν να καταστούν υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί, αφού δεν επαρκούν!

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Οι συνάδελφοι τεχνικοί ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν.

Η κατάσταση έφτασε στα όρια της και δεν είμαστε διατεθειμένοι να θρηνήσουμε άλλο Συνάδελφο, το πρόσφατο ατύχημα Συναδέλφου στα Χανιά από πτώση, ευτυχώς δεν κινδυνεύει, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μας χρωστάτε δεν σας χρωστάμε. Μας στύψατε και η ανταμοιβή μας είναι το κούρεμα των δεδουλευμένων, και οι απειλές για πειθαρχικά παραπτώματα.

20 Τεχνικοί για τον νομό Ηρακλείου με μέσω όρο ηλικίας τα 48 χρόνια με 200.000 καταναλωτές. Μας χρωστάτε 2500 ρεπό.

Οι συνάδελφοι τεχνικοί καταστρατηγούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να αποκαταστήσουν τις βλάβες όσο ποιο σύντομα μπορούν δουλεύοντας 12 και 18 ώρες Καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες χωρίς ατομικά, ομαδικά εφόδια και υλικά.

Έχουμε ήδη καλοκαίρι και οι καταγεγραμμένες βλάβες στο νομό μας έχουν ξεπεράσει τις 7000.

Με το κόψιμο συνεργείων, με το κλείσιμο πρακτορείων δεν κάνουμε τίποτα αντιθέτως επιδεινώνουμε το πρόβλημα.

Η τεράστια έλλειψη προσωπικού και η μη πρόσληψη των νέων από τον διαγωνισμό του 2014 που έχει βαλτώσει, αλλά και η μη έγκαιρη πρόσληψη συμβασιούχων ( όχι ότι μας λύνουν το πρόβλημα) μας έφτασαν σε αυτό το σημείο ζητάμε επιτακτικά την άμεση πρόσληψη Μόνιμου Τεχνικού Προσωπικού.

Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

Αγαπητοί συμπολίτες, εμείς δε φέρουμε καμία ευθύνη για ότι συμβεί θα υπάρξουν βλάβες που οι αποκατάσταση τους δεν θα είναι σύντομη, (πολύωρες - πολυήμερες ) ακόμα και σε τουριστικές περιοχές με ότι αυτό  συνεπάγεται-

Ζητάμε την κατανόηση σας».

Ρεπορτάζ:

Βάλια Μπούη, Γεωργία Μακάκη

Σχόλια