Ειδήσεις

Απόψε η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Τίτου

Ήμερα γιορτής σήμερα για το Ηράκλειο .Με λαμπρότητα αναμένεται να πραγματοποιηθεί  ο εορτασμός της 49ης επετείου της ανακομιδής της τίμιας κάρας του αγίου Τίτο.Το απόγευμα αναμένεται η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Ήδη πλήθος πιστών έχει συρρεύσει για να προσκυνήσει την θαυματουργό Τίμια Κάρα.

49χρόνια πριν η κάρα του Αγίου Τίτου επέστρεφε στο Ηράκλειο από τη Βενετία. Ένα από τα σημαντικότερα κειμήλια του Χάνδακα μαζί με την εικόνα της Παναγίας της Μεσοπαντίτισσας τα οποία είχε μεταφέρει στα 1669 στη Γαληνότατη Δημοκρατία του Αδρία ο τελευταίος υπερασπιστής της πόλης Φραντσέσκο Μοροζίνι για να σωθούν από τους Τούρκους έβρισκε και πάλι το δρόμο του για το Ηράκλειο.

Όχι όμως και η Μεσοπαντίτισσα. Πέντε ολόκληρες γαλέρες μετέφεραν τα κειμήλια του Βενετσιάνικου Χάνδακα στη Βενετία το Σεπτέμβρη του 1669, από τις οποίες μόνο τρεις έφτασαν στη Γαληνότατη. Οι άλλες δυο βυθίστηκαν και η τύχη τους αγνοείται από τότε μαζί με εκείνη των θησαυρών που μετέφεραν. Η θαυματουργή εικόνα της Μεσοπαντίτισσας κατάφερε να φτάσει στη Βενετία μαζί με την Κάρα του Αγίου Τίτου. Η εικόνα μεταφέρθηκε στη Santa Maria della Salute, την Παναγία της Υγείας και λατρεύεται από τους Βενετσιάνους που τη θεωρούν ως ένα από τα σύμβολα της πόλης.

Σχόλια