default-image

Πανέτοιμος για τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ
Πανέτοιμος για τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει του αυριανού (21:00) τελικού της Ευρωλίγκας με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους και αποφασισμένους να τα δώσουν όλα για τη νίκη-τίτλου.

Ο Βασίλης Σπανούλης κράτησε χαμηλούς τόνους, ωστόσο τόνισε πως αν ο Ολυμπιακός θέλει να έχει σοβαρές πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου, θα πρέπει να παίξει σαφώς καλύτερα από ότι στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ.

Ο 33χρονος γκαρντ ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της «βασίλισσας» και αναφέρθηκε στα σημεία που οι Πειραιώτες θα πρέπει να «χτυπήσουν» για να πάρουν τη νίκη.

Επίσης εξήγησε για ποιο λόγο οι Μαδριλένοι έχουν μεγαλύτερη πίεση από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σπανούλης

Για το πού θα κριθεί ο τελικός: «Όποιος είναι πιο ήρεμος και ελέγξει το ρυθμό, θα πάρει το ματς. Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που έχει πολλούς τρόπους να σκοράρει. Πρέπει να τους εμποδίσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους και να επιβάλλουμε το δικό μας».

Για τα αποθεωτικά σχόλια στο πρόσωπό του: «Είναι τιμητικό, αλλά δε διαβάζω. Αντιπροσωπεύω την ομάδα και αυτή είναι πάνω από όλα. Είναι ομαδικό το άθλημα και όταν η ομάδα είναι καλή, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Πάνω απ' όλα βοηθάω την ομάδα μου».

Για το ψυχολογικό κομμάτι: «Κάναμε τη μισή δουλειά με την ΤΣΣΚΑ, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε γιατί, κακά τα ψέματα, δεν κάναμε καλό παιχνίδι και το πήραμε με την ψυχή. Εμείς έχουμε λίγο λιγότερη πίεση από τη Ρεάλ. Είναι μια ομάδα που παίζει στην έδρα της και χτίστηκε για να πάρει την Ευρωλίγκα. Εμείς πρέπει να μπούμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Για την αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού της Ρεάλ: «Παίζει πιο σκληρά από άλλα χρόνια, έχουν διορθώσει τα λάθη τους. Εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε την καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας και πρέπει να βασιστούμε σε αυτήν. Θα είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες και όποιος το θέλει περισσότερο, θα νικήσει».

Για την αυτοπεποίθηση της ομάδας: «Μας βοήθησε η ψυχολογία από τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα. Από `κει νικήσαμε και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Δεν πρέπει, όμως, να κουκουλώνονται οι κακές εμφανίσεις από τις νίκες».

Για το τελευταίο τρίποντο με την ΤΣΣΚΑ: «Ήταν ένα δύσκολο σουτ, αλλά ένιωθα ζεστός και σίγουρος για τον εαυτό μου. Τώρα όμως δε σκέφτομαι τα σουτ που έχω βάλει, αλλά είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Πίσω από τον Ολυμπιακό εκπροσωπούμε και όλη την Ελλάδα».

Πρίντεζης: «Δύναμή μας η ψυχή»

Ο «υπαρχηγός» των Πειραιωτών, Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε: «Μετά από μεγάλη επιτυχία και αποτυχία, η εμπειρία σε βοηθάει να καταφέρνεις να αντεπεξέλθεις. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Η Ρεάλ είναι μία ομάδα που έχει εξάρσεις κι αν δεν είσαι συγκεντρωμένος μπορεί να σου κάνει εύκολα την ζημιά. Ξέρουμε πως το ρόστερ της έχει 12 παίκτες έτοιμους ανά πάσα στιγμή και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή», είπε αρχικά ο φόργουορντ του Ολυμπιακού μετά την ανοιχτή προπόνηση.

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η μεγάλη μας δύναμη είναι ότι δείχνουμε ψυχή και ο καθένας ξέρει το ρόλο του. Όποιος μπει, κάνει τα πάντα. Χθες ο Αγραβάνης πήρε τα ριμπάουντ, ο Παπαπέτρου έπαιξε αμυνάρα», ενώ για την παρουσία Ελλήνων οπαδών στη Μαδρίτη, ανέφερε: «Μακάρι να έρθουν όσοι περισσότεροι γίνεται και να φύγουν χαμογελαστοί στο τέλος του αγώνα».

Ντάνστον: «Πολύ καλύτεροι από ότι στον ημιτελικό»

Ο Μπράιαντ Ντάνστον σημείωσε από την μεριά του: «Κατ' εμέ το πιο σημαντικό είναι η άμυνα, αυτά τα μικρά πράγματα που ίσως να μην φαίνονται στη στατιστική, αλλά μετρούν πολύ στο ποιος θα νικήσει και ποιος θα χάσει. Πάνω-κάτω όπως συνέβη και στον ημιτελικό. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα απ' ό,τι στον ημιτελικό για να πάρουμε τη νίκη. Αισθανόμαστε πως δεν αποδώσαμε βάσει των δυνατοτήτων μας, παρότι ήταν αρκετό. Αλλά πρέπει να παίξουμε καλύτερα».

Ντάρντεν: «Δοκιμασία θέλησης»

«Θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πρόκειται για δυο διαφορετικές ομάδες, αφού η Ρεάλ τρέχει ασταμάτητα στο γήπεδο και εμείς στηριζόμαστε στη σκληρή άμυνα. Θα είναι μια δοκιμασία θέλησης. Αυτός που το θέλει πιο πολύ και παίξει καλύτερα, θα κερδίσει. Είμαστε οι δυο ομάδες που έχουν μείνει όρθιες και παίζουμε σε ένα ματς τους κόπους όλης της χρονιάς. Σε τέτοια ματς παίζει με το ένστικτο και πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση».

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να σταματήσει η ομάδα του στον τελικό: «Πρέπει να έχουμε καλές επιστροφές και να μην επιτρέψουμε τα ελεύθερα σουτ».

Παπαπέτρου: «Ξεκινάμε και τελειώνουμε με την άμυνα»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανέφερε από την μεριά του: «Η άμυνα είναι το κλειδί για εμάς, ξεκινάμε και τελειώνουμε σε αυτήν. Είναι μια αρχή που έφερε εξ αρχής στην ομάδα ο κόουτς. Και στην επίθεση η ομάδας μας έχει πολύ ταλέντο», είπε αρχικά ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού μιλώντας στην εκπομπή «Red Euroleague».

Για την προσωπική του απόδοση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, πρόσθεσε: «Σαν παίκτης ήθελα να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Ο κόσμος πρέπει να αποθεώνει όλη την ομάδα, καθώς όλοι συνεισέφεραν σε αυτή τη νίκη», ενώ για τον μεγάλο τελικό κόντρα στην Ρεάλ, ανέφερε: «Σεβόμαστε τη Ρεάλ. Παίζει στην έδρα της, είναι το φαβορί, αλλά εμείς έχουμε μάθει να παίζουμε ως αουτσάιντερ και να προσπαθούμε για το κάτι παραπάνω».

Μάντζαρης: «Το μάθημα που πήραμε»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε λόγο για μάθημα που πήρε ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό της Παρασκευής: «Το μάθημα που πήραμε την Παρασκευή (15/5) είναι να μην τα παρατάμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ήμασταν πίσω στο σκορ, αλλά παλέψαμε μέχρι το τέλος. Αυτό είναι το πνεύμα της ομάδας μας. Ξέρουμε πως η Ρεάλ είναι καλή στην έδρα της, παίρνουν πολύ ενέργεια από το κοινό τους, αλλά είναι ένα παιχνίδι κι όλα μπορούν να συμβούν. Η ομάδα που θα είναι σε καλύτερη μέρα θα νικήσει. Η ψυχολογία μας είναι καλή, έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, εμπιστευόμαστε την ομάδα κι αύριο θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να νικήσουμε τον τίτλο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News