default-image

Ντομπρόφσκις: "Χωρίς μεταρρυθμίσεις δε θα υπάρξει δόση"

Οικονομία
Ντομπρόφσκις: "Χωρίς μεταρρυθμίσεις δε θα υπάρξει δόση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Αθήνα πρέπει να επιταχύνει τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια και να παρουσιάσει μια πλήρη και αξιόπιστη λίστα μεταρρυθμίσεων», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντρομπρόφσκις, περιγράφοντας την Ελλάδα ως «μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της Ευρωζώνης».

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταρτίσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων πλήρη και αξιόπιστη. Έχουμε χάσει πολύ χρόνο. Τώρα οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά πρέπει να επιταχύνουμε. Μόνο εφόσον η Ελλάδα ολοκληρώσει το επόμενο βήμα του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, μπορούν να αποδεσμευθούν οι τελευταίες δανειακές δόσεις», δηλώνει ο κ. Ντρομπρόφσκις στη γερμανική εφημερίδα Bild και τονίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά η Ελλάδα «πρέπει να κάνει περισσότερα στον τομέα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών και στους τομείς των συντάξεων και της αγοράς εργασίας».

«Η Ελλάδα πρέπει τώρα να προτείνει μεταρρυθμίσεις και όχι μόνο να απορρίπτει αυτές που της προτείνονται», συνεχίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προειδοποιεί, σύμφωνα με το ethnos.gr, ότι κάθε μέρα χωρίς συμφωνία καθιστά την κατάσταση για τους πολίτες ακόμη πιο δύσκολη και οι υπεύθυνοι πρέπει να βιαστούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News