default-image

Ψάχνουν τέσσερις για το νέο περιστατικό με τις μαγκούρες

Κρήτη
Ψάχνουν τέσσερις για το νέο περιστατικό με τις μαγκούρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερα άτομα αναζητούν οι Αρχές ως τους δράστες του νέου περιστατικού με μαγκούρες στην Πυργού Μαλεβιζίου.

Ο 46χρονος, θύμα της νέας επίθεσης, έχει ήδη υποβάλει μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Μύρωνα κατονομάζοντας τους φερόμενους ως δράστες. Πρόκειται για τέσσερα άτομα ηλικίας 52, 37, 27 και 22 ετών, τα οποία, όταν αναζητήθηκαν στις κατοικίες τους, είχαν ήδη... γίνει καπνός. Όπως φαίνεται πάντως, τα στοιχεία τους προκύπτουν και από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος του ελαιουργείου. Οι αστυνομικές Αρχές ζήτησαν κατάθεση και από έναν τεχνικό ο οποίος βρισκόταν στο χώρο της επιχείρησης του 46χρονου για να επιδιορθώσει μια βλάβη, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, στάθηκε αδύνατο να παρέμβει για να προστατεύσει το θύμα, αφού υπερίσχυαν οι εξαγριωμένοι μαγκουροφόροι.

Βγήκαν ξανά οι μαγκούρες

Υπενθυμίζεται ότι με σπασμένο χέρι και σοβαρά τραύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα νοσηλεύεται από χθες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ο 46χρονος από την Πυργού Μαλεβιζίου, ο οποίος δέχτηκε άγρια επίθεση με μαγκούρες από κτηνοτρόφους. Ευτυχώς το θύμα δε διατρέχει κίνδυνο ζωής. Το σίγουρο είναι πως οι πρωταγωνιστές του νέου επεισοδίου, που φέρονται να μην έχουν ξαναπασχολήσει την Αστυνομία για έκνομη συμπεριφορά, δεν μπορούν να σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος της ευθύνης για τη νοοτροπία που εξακολουθεί να επικρατεί, ωστόσο η συγκυρία προκαλεί οργή και αγανάκτηση.

Το μήνυμα της Δικαιοσύνης πριν από δύο 24ωρα, κατακρίνοντας αυτού του είδους τις συμπεριφορές και την αυτοδικία, δεν ελήφθη. Κανείς δε συνειδητοποιεί πως τέτοιες αντιδράσεις πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο. Όποια και αν είναι τα κίνητρα και οι διαφορές των πρωταγωνιστών του νέου θλιβερού επεισοδίου, το μόνο σίγουρο είναι πως νταήδες κάθε είδους θα εξακολουθούν να κάνουν κουμάντο όπου και όπως θέλουν, όσο είναι βέβαιοι πως κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις προθέσεις τους.

Αδίστακτοι και αμετανόητοι, από τη μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη, επιβεβαιώνουν διαρκώς πως νόμος είναι οι ίδιοι, τα όπλα και οι μαγκούρες τους. Επιβεβαιώνουν τη νοοτροπία της ανομίας που εδώ και λίγες δεκαετίες έχει καλλιεργηθεί στο νησί. Δεν κάνουν πίσω μπροστά σε τίποτα, δεν τους αγγίζουν μέτρα και αποφάσεις και το αποδεικνύουν με την πρώτη ευκαιρία. Το μελάνι δεν έχει ακόμη στεγνώσει στο δικαστικό επίλογο της τραγωδίας με θύμα τον άγρια δολοφονημένο με μαγκούρες Κώστα Προβιδάκη και την ισόβια κάθειρξη των τριών ατόμων που κρίθηκαν ένοχα για τη φονική επίθεση. Ωστόσο, κουμπουροφόροι και τσαμπουκάδες παραμένουν αδίστακτοι και ασυγκίνητοι, προκαλώντας με το θράσος τους και την παντελή απαξία προς την ανθρώπινη ζωή.  

Επίθεση στο ελαιουργείο του θύματος

Όπως αναφέρουν άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του θύματος, ο 46χρονος βρισκόταν σε ελαιουργείο ιδιοκτησίας του, όταν δέχτηκε την επίθεση από τέσσερις κτηνοτρόφους οι οποίοι τον εγκλώβισαν και τον χτύπησαν με μαγκούρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί παρεξήγηση με άτομο από το συγγενικό του περιβάλλον για ένα προσωπικό θέμα, ωστόσο φαίνεται πως αυτό έφερε στο προσκήνιο χρονίζουσες διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές. Κάτοικοι της περιοχής μάς αναφέρουν πως οι δύο πλευρές «δε μιλούσαν για χρόνια», χωρίς όμως εντάσεις. Ωστόσο, φαίνεται πως κάποιο νέο περιστατικό άναψε τα αίματα και η σύγκρουση ήταν θέμα χρόνου. Το πώς και το γιατί ακόμη και «φιλήσυχοι νοικοκυραίοι», όπως τους χαρακτηρίζουν οι συγχωριανοί τους, μετατρέπονται σε μαγκουροφόρους εκδικητές ξεπερνά τα όρια της προσέγγισης των συγκεκριμένων γεγονότων.

Επιστρατεύοντας ένα "σύντεκνο" και τους δύο γιους του, ο βασικός πρωταγωνιστής έφτασε με άγριες διαθέσεις στο ελαιουργείο, όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης, με το θύμα να μην προλαβαίνει να μετρά τα χτυπήματα από την άνανδρη ομαδική επίθεση. Ο ξυλοδαρμός σταμάτησε μόνο όταν ο 46χρονος κατέληξε αιμόφυρτος στο έδαφος και οι πρωταγωνιστές έσπευσαν να εξαφανιστούν για να αποφύγουν το αυτόφωρο.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ορθοπαιδική Κλινική όπου νοσηλεύεται με σοβαρά κατάγματα.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News