Ειδήσεις

Εξέχοντες ομιλητές στην ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Για τους θεσμούς, τα όργανα και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν όσοι έλαβαν μέρος στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εξέχοντες ομιλητές με γνώση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου.

Εξέχοντες ομιλητές με γνώση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι ανέλυσαν τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απάντησαν στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Η ημερίδα διοργανώθηκε μέσω της υπηρεσίας ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου Ηρακλείου και την υποστήριξη της ομάδας εθελοντών του Δήμου για ευρωπαϊκά προγράμματα.  

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να εκφράσει απορίες και να λάβει απαντήσεις κατά τη διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε με τους ομιλητές αλλά και να παρακολουθήσει μουσικοκινητικά δρώμενα από σχολεία του Ηρακλείου.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βασιλική του Άγιου Μάρκου, ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια