default-image

Κερδίζει έδαφος ο εναλλακτικός τουρισμός και στην Κρήτη

Κρήτη
Κερδίζει έδαφος ο εναλλακτικός τουρισμός και στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοένα και περισσότερο κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια ο εναλλακτικός τουρισμός, με τους επισκέπτες που έρχονται στο νησί μας να θέλουν να γευτούν και να ζήσουν σε μια διαφορετική από τα συνηθισμένα Κρήτη, πιο κοντά στη φύση, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, την κουλτούρα, που απλόχερα προσφέρει το νησί του Μίνωα μέσα από τις διάφορες μορφές του εναλλακτικού τουρισμού, όπως για παράδειγμα ο αγροτουρισμός, ο συνεδριακός, ο γαστρονομικός, ο καταδυτικός, ο ρομαντικός, ο ιατρικός, αλλά και ο αθλητικός.

Στο θέμα αυτό, η Περιφέρεια Κρήτης κάνει συνεχώς άλματα ενίσχυσης του θεσμού, όπως άλλωστε δήλωσε και στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, αναλύοντας σε κάθε έναν τομέα του εναλλακτικού τουρισμού τις δράσεις από πλευράς Περιφέρειας, με πρωταρχικό στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, για την οποία χθες αναφέρθηκε αναλυτικά και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους άξονες ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά μεγάλοι διεθνείς τουριστικοί πράκτορες έχουν παρατείνει τις ημέρες που προσφέρουν για διακοπές στην Ελλάδα από τις 185 στις 210.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαμιεδάκη, μια ακόμη προτεραιότητα για την Περιφέρεια αποτελεί και η προσέλευση ολοένα και περισσότερων επισκεπτών στο νησί μας, που θα αισθανθούν άνετα και θα εξοικειωθούν με τις τοπικές αξίες, τα τοπία, τις γεύσεις, τα τραγούδια, το χορό, τη ζωγραφική, τη δημιουργία.

Ο εναλλακτικός τουρισμός απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν ένα διαφορετικό τρόπο διακοπών, ο οποίος συνδέεται με την προστασία της τοπικής κουλτούρας, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και με την αποφυγή της χρήσης υπηρεσιών οργανωμένου μαζικού τουρισμού.

Οι δραστηριότητες που μπορούν να αναπτύξουν οι επισκέπτες πολλές, διαφορετικές και αξιόλογες, όπως για παράδειγμα με τι μπορεί να ασχοληθεί ένας επισκέπτης:

- να ηρεμήσει ακούγοντας τους ήχους της φύσης,

- να έρθει σε επαφή με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων των χωριών,

- να συμμετέχει σε αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες,

- να γνωρίσει την αυθεντική κρητική κουζίνα, βοηθώντας παράλληλα στην προετοιμασία της,

- να κάνει ιππασία στα βουνά και τις πεδιάδες της Κρήτης.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_lo6tfbiv/

Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News