Ειδήσεις

Τα δέντρα της παραλιακής που μας άφησαν… χρόνους

Αντί για πράσινο... γκρίζο. Κυριολεκτικά σε μαύρα χάλια είναι ο χώρος πρασίνου στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου, από τον Καράβολα μέχρι και το Παγκρήτιο Στάδιο. Τα δέντρα, που είχαν φυτευτεί τα τελευταία χρόνια, ξεράθηκαν. Κάποια από αυτά δεν υφίστανται καν. Τη... χαριστική βολή έδωσαν οι σχετικά πρόσφατες κακοκαιρίες. Στη θέση τους θεριεύουν τα αγριόχορτα.

Ακόμη και τα φυτά χαμηλής βλάστησης που έδιναν χρώμα σε ένα από τα πιο όμορφα και πολυσύχναστα σημεία της πόλης έπαψαν να υπάρχουν. Ό,τι ζωντανό έχει μείνει, αργοπεθαίνει στα λιγοστά πράσινα σημεία του εδάφους ή σε κάποια κλαδιά ορισμένων από τα αλμυρίκια που άντεξαν στην παντελή παραμέληση του χώρου.

Στο μεταξύ, δεκάδες είναι οι πολίτες που χρησιμοποιούν το εν λόγω παραλιακό μέτωπο για μια βόλτα, για να ασκηθούν κάνοντας τζόκινγκ ή για να παίξουν με τα παιδιά τους στους υφιστάμενους χώρους παιδικής χαράς.

Πού πήγε το πράσινο;

Όλοι, μα όλοι, μικροί και μεγάλοι, διερωτώνται: «Μα πού είναι αυτά τα δέντρα; Το πράσινο; Πώς κατάντησε έτσι το μέρος;». Παράλληλα ζητούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι αρμόδιοι και να αποκαταστήσουν την περιοχή, καθώς, όπως τονίζουν, είναι αμαρτία να πάει η όποια προσπάθεια μέχρι τώρα χαμένη, αφού κάποτε - και δεν είναι πολύς καιρός - έσφυζε από ζωή το περιβάλλον.

Δεν παραλήφθηκε

Η "Νέα Κρήτη" επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Πέτρο Ινιωτάκη, ο οποίος και κατέστησε σαφές πως το έργο δεν έχει παραληφθεί ακόμη από το Δήμο Ηρακλείου. «Ο κόσμος νομίζει ότι ο Δήμος αδιαφορεί. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η ευθύνη δεν είναι δική μας. Ανήκει στον εργολάβο που ανέλαβε από την προηγούμενη δημοτική Αρχή το έργο και το οποίο δεν έχει παραδώσει γιατί ήταν ημιτελές», ανέφερε.

Έπρεπε ο εργολάβος να το παραδώσει εδώ και καιρό, όπως είπε ο κ. Ινιωτάκης, αλλά λόγω ελλείψεων στην κατασκευή του δεν ήταν εφικτή η παράδοσή του. Ο ίδιος επικοινώνησε πάντως με τον εργολάβο και, όπως μας είπε, μέχρι το τέλος Μαΐου ή το αργότερο αρχές Ιουνίου θα παραδοθεί στο Δήμο Ηρακλείου το έργο, με τον εργολάβο να έχει κάνει ό,τι έχει δεσμευτεί.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια