Ειδήσεις

Πούλησαν "παραμύθι" σε συνεργείο βιντεοσκόπησης

Το «δεν έχει προηγούμενο» η απάτη σε βάρος επαγγελματία φωτογράφου στο Ηράκλειο είναι μόνο σχήμα λόγου. Γιατί έχει προηγούμενο και, όπως φαίνεται, θα έχει και συνέχεια, καθώς αετονύχηδες δρουν ανενόχλητοι όσο οι καταγγελίες για τη δράση τους περνούν "στα ψιλά".

Επαγγελματίας φωτογράφος από το Ηράκλειο και εικονολήπτης συνεργάτης του έζησαν μια πραγματική περιπέτεια την Πέμπτη, όταν βρέθηκαν να περιπλανώνται στην ύπαιθρο του νομού Ρεθύμνου εξαπατημένοι, αλλά ευτυχώς όχι όσο ζημιωμένοι θα ήταν αν τον είχαν πραγματικά πιστέψει…

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη Τρίτη, όταν άγνωστος τηλεφώνησε σε φωτογραφείο που βρίσκεται σε συνοικία του Ηρακλείου, επικαλούμενος το όνομα άλλου πελάτη, ο οποίος, όπως είπε, του συνέστησε το συγκεκριμένο επαγγελματία. Το "παραμύθι" ήταν αρχικά πιστευτό, καθώς ο υποψήφιος πελάτης ζήτησε την κάλυψη με βίντεο και φωτογραφίες μιας βάπτισης σε χωριό του Μυλοπόταμου.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο δράστης, ο οποίος συστήθηκε ως θείος, αναφέρθηκε στη δυσκολία της υπόθεσης, παρουσιάζοντας ως ετοιμοθάνατο τον 37χρονο πάτερα του παιδιού και αναγκαία την άμεση πραγματοποίηση της τελετής την επόμενη μέρα. Γεγονός που δυστυχώς δεν είναι σπάνιο, γι' αυτό και δεν κίνησε αρχικά τις υποψίες του θύματος. Αφού συμφώνησαν στην τιμή, ο υποτιθέμενος θείος του παιδιού δεσμεύτηκε να στείλει την επόμενη μέρα το πρωί μέσω Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την προκαταβολή.

Την επόμενη ημέρα το σχέδιο άλλαξε, αφού ο απατεώνας ανακοίνωσε στο φωτογράφο ότι ο άτυχος πατέρας πέθανε, αλλά η βάπτιση θα γινόταν κανονικά. Ωστόσο, δεν προλάβαινε να στείλει τα λεφτά. Αντ' αυτού ζήτησε από το φωτογράφο, πριν ξεκινήσει για το χωριό του Μυλοποτάμου, να περάσει από το Γιόφυρο όπου βρισκόταν ένας συγγενής του. Και αυτό για να του δώσει 350 ευρώ, που ήταν απαραίτητα για να πληρωθούν τα εισιτήρια συγγενών που έφταναν εκτάκτως από την Αθήνα, ώστε να παραβρεθούν στη βάπτιση και την επόμενη μέρα... στην κηδεία.

Υποσχέθηκε μάλιστα πως, αν τον εξυπηρετούσε σε αυτήν την αδήριτη ανάγκη, αφού δεν μπορούσε να φτάσει εγκαίρως από το Μυλοπόταμο στο Ηράκλειο, φτάνοντας στο χωριό θα τον ξεπλήρωνε. Μάλιστα, θα πλήρωνε και παραπάνω για την κάλυψη της βάπτισης ώστε να τον ευχαριστήσει.

Ο φωτογράφος και ο εικονολήπτης που ήταν μαζί του αντιλήφθηκαν πως είχαν πιθανότατα μπροστά τους απατεώνες, και δήλωσαν «άφραγκοι». Ο απατεώνας τούς ξανακάλεσε λίγα λεπτά αργότερα, ζητώντας αυτή τη φορά να δώσουν σε συνεργό του 150 ευρώ, καθώς «βρέθηκε συγγενής να δώσει τα υπόλοιπα». Ωστόσο, η απάντηση ήταν η ίδια. Ο φωτογράφος και ο συνεργάτης του πέρασαν μάλιστα από το σημείο του ραντεβού, αναζητώντας μόνοι τους τούς απατεώνες, ωστόσο δεν εμφανίστηκε κανείς.

Πεισμωμένοι ξεκίνησαν για το χωριό του Μυλοποτάμου, όπου, όταν έφτασαν, διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε ούτε βάπτιση, ούτε ευτυχώς κηδεία, ωστόσο δε βρήκαν κανένα ίχνος των απατεώνων, τους οποίους αναζητούσαν με άγριες διαθέσεις.

Θύμα και ανθοπώλης: Στόλισε την εκκλησία... και περιμένει ακόμα

Φωτογράφος και εικονολήπτης κατέφυγαν στην Ασφάλεια Ηρακλείου για να καταγγείλουν την απάτη, ώστε να μη βρεθεί άλλος στη δική τους θέση... Ωστόσο, αφού δεν ήταν «τετελεσμένη», δεν την πάτησαν δηλαδή δίνοντας χρήματα, η καταγγελία δε φαίνεται να προχώρησε, καθώς το ενδιαφέρον των Αρχών ήταν "χλιαρό". Όπως πληροφορήθηκαν πάντως, η απάτη έχει επαναληφθεί με παρόμοιο τρόπο και θύμα ανθοπώλη, που και χρήματα έχασε και έμεινε με το στολισμό στην εκκλησία να περιμένει τους "πελάτες".

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια