default-image

"Μπάχαλο" με τη λαϊκή της Παρασκευής στο Ηράκλειο

Κρήτη
"Μπάχαλο" με τη λαϊκή της Παρασκευής στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλαλούμ επικρατεί γύρω από τη λαϊκή αγορά της Παρασκευής στο Ηράκλειο. Έμποροι και παραγωγοί λαϊκών αγορών βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με τη Λότζια, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Παρασκευής από την οδό Πετρακογιώργη στην οδό Καραμανλή.

Αν και η μεταφορά τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, έμποροι και παραγωγοί αντέδρασαν και έστησαν τους πάγκους τους στην οδό Πετρακογιώργη, στέλνοντας τελεσίγραφο στη Λότζια για την εξεύρεση άλλων προτεινόμενων χώρων, διότι στην αντίθετη περίπτωση, όπως προειδοποιούν, θα στήσουν παζάρι έξω από τη Λότζια!

Οι ίδιοι αντιδρούν λέγοντας «όχι» στη μεταφορά της λαϊκής στην οδό Καραμανλή, καθώς όπως εξηγούν οι θέσεις είναι πολύ λιγότερες από τις προβλεπόμενες, με συνέπεια 70 και πλέον οικογένειες να μένουν εκτός λαϊκής αγοράς.

Έτσι, παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λειτουργία της στην οδό Καραμανλή, έμποροι και παραγωγοί έστησαν την Παρασκευή το πρωί τους πάγκους τους στην οδό Πετρακογιώργη, όπου λειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες η επίμαχη λαϊκή, ζητώντας τη κατανόηση των δημοτών.

Τη κίνησή τους καυτηρίασε και ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος ζητά την εφαρμογή της επίμαχης απόφασης, ωστόσο οι έμποροι και οι παραγωγοί προτείνουν άλλους δρόμους για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς. Στην αντίθετη περίπτωση, προειδοποιούν ότι θα στήσουν τους πάγκους τους έξω από το Δημαρχείο!

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News