default-image

Γερμανός βουλευτής θέλει να υιοθετήσει παραμελημένο σκυλί

Κρήτη
Γερμανός βουλευτής θέλει να υιοθετήσει παραμελημένο σκυλί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το παραμελημένο σκυλί του, έναν κρητικό ιχνηλάτη, πέρασε το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ένας 35χρόνος Ρεθυμνιώτης που δικάστηκε χθες το μεσημέρι με την αυτόφωρη διαδικασία για παθητική κακοποίηση ζώου με βάση και τη μήνυση που υπεβλήθη εις βάρος του από τον πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου "Νοιάζομαι".

Το παράδοξο και τραγελαφικό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι τον Ρεξ, που φέρει και ένα σοβαρό τραύμα στο λαιμό του, εντόπισε ο βουλευτής του εθνικοσοσιαλιστικού γερμανικού εργατικού κόμματος Στέφαν Τιούστε με τη σύζυγό του, που αυτές τις ημέρες έτυχε να παραθερίζουν στο Ρέθυμνο.

Η οργή μάλιστα του ζευγαριού στη θέα του παραμελημένου, ταλαιπωρημένου, με εμφανή σημάδια ασιτίας και αφυδάτωσης τετράποδου ξεχείλισε, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί όχι μόνο να ενημερώσουν το φιλοζωικό σωματείο και τις Αρχές αλλά και να υποβάλουν μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη του.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν ο 35χρονος ιδιοκτήτης τού συμπαθούς τετράποδου να περάσει το βράδυ του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου και την επομένη να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Και μπορεί το δικαστήριο να τον έκρινε αθώο, όμως στο αίτημα του φιλοζωικού συλλόγου να του αφαιρέσει τον Ρεξ ο εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε, λέγοντας πως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα προχωρήσει σε αυτοψία στο χώρο που διαμένει το ζώο.

Πάντως τα φιλοζωικά αισθήματα των Γερμανών δε σταμάτησαν στο δικαστικό κομμάτι, καθώς ήδη ο Γερμανός πολιτικός εκδήλωσε εξαρχής ενδιαφέρον, αγάπη και συμπάθεια απέναντι στο ζώο, ζητώντας να υιοθετήσουν με τη σύζυγο του τον Ρεξ και να τον πάρουν μαζί τους στη Γερμανία. Γεγονός πάντως που δεν είναι και τόσο εύκολο, καθώς παραμένει άγνωστο εάν ο ιδιοκτήτης του θα συναινέσει σ' αυτό, μιας και το δικαστήριο δεν του αφαίρεσε το δικαίωμα της κατοχής ζώου.

Την ίδια ώρα, και σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου "Νοιάζομαι" Γιώργο Αστρινό, μέσα στα επόμενα 24ωρα μία ακόμα αντίστοιχη περίπτωση παραμέλησης ζώου εκτιμάται ότι θα απασχολήσει τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές του Ρεθύμνου.

Βάλια Μπούη - Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News