default-image

Βαυαρική αντιπροσωπεία του SPD στο Ηράκλειο

Κρήτη
Βαυαρική αντιπροσωπεία του SPD στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό των Ελλήνων που βιώνουν δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης τάσσονται βουλευτές του Κοινοβουλίου της Βαυαρίας και υψηλόβαθμα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή τους για την εξεύρεση λύσης ώστε η χώρα μας να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης στη Λότζια, με δήμαρχο, περιφερειάρχη Κρήτης αλλά και παραγωγικούς φορείς, οι βουλευτές σχημάτισαν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, σε αντίθεση με αυτή που προσπαθούν να διαμορφώσουν ορισμένα γερμανικά δημοσιεύματα. «Αγαπάμε την Ελλάδα. Θέλουμε η Ευρώπη να μείνει ενωμένη», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Οι Βαυαροί βουλευτές του SPD καθώς και πρώην βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος επισκέφτηκαν την Παρασκευή τη Λότζια, και είχαν επαφή με τον περιφερειάρχη Κρήτης και το δήμαρχο Ηρακλείου καθώς και με παραγωγικούς φορείς του τόπου.

Θέματα αναφορικά με τις σχέσεις Γερμανίας-Ελλάδας αλλά και θέματα πρωτογενούς τομέα, τουρισμού και ανάπτυξης απασχόλησαν τη σύσκεψη με την πολυμελή βαυαρική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που διήρκεσε περισσότερο από 2 ώρες.

«Σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας. Αξιολογούμε ως σημαντική την παρουσία σας στο Ηράκλειο. Εδώ έχει αναπτυχθεί ο πρώτος ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο Μινωικός Πολιτισμός», επισήμανε ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός υποδεχόμενος στη Λότζια τους 20 Βαυαρούς βουλευτές του SPD, καθώς και τους 10 πρώην βουλευτές και τα υψηλόβαθμα στελέχη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Στην επίσκεψη της βαυαρικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας το "παρών" από το Δήμο Ηρακλείου έδωσαν ο αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γιάννης Αναστασάκης, η αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας Στέλλα Αρχοντάκη, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Πέτρος Ινιωτάκης, η αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Καναβάκη, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Ρασούλης και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, καλωσορίζοντας από την πλευρά του τη βαυαρική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του SPD, επισήμανε ότι όλοι μας υπηρετούμε την ευρωπαϊκή ιδέα την Ευρώπη των λαών. Ωστόσο τόνισε με έμφαση ότι τα τελευταία χρόνια η εικόνα της Ευρώπης με τη βαθιά ύφεση ιδιαίτερα στο Νότο δεν πρέπει να ικανοποιεί τους σοσιαλδημοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Θέλουμε την υποστήριξη της Γερμανίας», τόνισε στο καλωσόρισμά του ο περιφερειάρχης, «και είμαστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα βοηθηθεί ουσιαστικότερα με τη στήριξη τη δική σας. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη, την απασχόληση την κοινωνική συνοχή». Παράλληλα ο περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε ευρύτερα στους παραγωγικούς τομείς της Κρήτης με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, και τον τουρισμό.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ερωτώμενος σχετικά ο Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε: «Γίνεται μια προσπάθεια από όλους μας, το Δήμο την Περιφέρεια, τους φορείς, και με τις συναντήσεις που είχαμε πριν από ένα περίπου μήνα με το SPD που έκανε το συνέδριο του στη Κρήτη, με στόχο να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι υπάρχει όλη η καλή διάθεση για καλή συνεργασία μεταξύ των δυο λαών. Θέλουμε τη βοήθεια μιας χώρας όπως είναι η Γερμανία. Όμως δεν μπορούμε να βλέπουμε μόνο την Ευρώπη των τραπεζών, πρέπει να δούμε την Ευρώπη των πολιτών. Θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που θα βασίζεται στην ανάπτυξη των Περιφερειών, των πόλεων. Δίνουμε μια μάχη ώστε να υπάρχει η αλληλεγγύη εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στη σημερινή επίσκεψη της βαυαρικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του SPD στη Λότζια, το "παρών" έδωσαν επίσης από την Περιφέρεια Κρήτης ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Θεανώ Βρέντζου, Νίκος Καλογερής και Βιργινία Μανασάκη, η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της αποστολής, βουλευτής Ματίνα Φέλνερ, μιλώντας στα Ελληνικά τόνισε ότι «όπως γνωρίζετε είμαστε βουλευτές του βαυαρικού κοινοβουλίου. Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση στο υπέροχο νησί σας. Αγαπάμε την Ελλάδα και ξεχωριστά την Κρήτη. Επιθυμούμε να λυθούν τα προβλήματα και η Ευρώπη να μείνει ενωμένη». Στη συνέχεια σε δηλώσεις της η κ. Φέλνερ υπογράμμισε ότι «ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι καλό να βρισκόμαστε και να ανταλλάσσουμε απόψεις για ένα καλύτερο μέλλον της Ευρώπης. Είναι καλό να μην ξεχνάμε ότι όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα, η τέχνη, ο πολιτισμός, οι Ολυμπιακοί Αγώνες…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News