default-image

Μούσκεψαν τα καλώδια και έβγαλαν "νοκ-άουτ" υπολογιστές

Κρήτη
Μούσκεψαν τα καλώδια και έβγαλαν "νοκ-άουτ" υπολογιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμα απίστευτη περίπτωση δολιοφθοράς στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές, καθώς έγιναν αποδέκτες καταγγελίας ότι άγνωστος θέλησε να βγάλει εκτός λειτουργίας το κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών του ιδρύματος, ενεργοποιώντας το σύστημα πυρόσβεσης. Το περιστατικό χρονικά τοποθετείται πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο αρχικά αποδόθηκε σε βραχυκύκλωμα.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, άγνωστος, οι κινήσεις του οποίου έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, ενεργοποίησε το σύστημα πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή ζημιά στο τμήμα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των servers, που βρίσκεται στο υπόγειο. Ζημιά προκλήθηκε και στο σύστημα λειτουργίας του νέου αξονικού τομογράφου, ενώ για δύο ημέρες νέκρωσε το ηλεκτρονικό σύστημα του ιδρύματος. Αυτό που εξετάζουν οι υπεύθυνοι είναι αν έχουν απολεσθεί δεδομένα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπως για παράδειγμα στοιχεία και ιστορικά ασθενών.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Ασφάλεια Ρεθύμνου, που παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα, καθώς πρόκειται για περιστατικό φθοράς δημόσιας περιουσίας. Μάλιστα, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, με τον οποίο επικοινώνησε η "Ν.Κ.", έκανε λόγο για πολύ σοβαρό συμβάν που στρέφεται ουσιαστικά κατά της δημόσιας υγείας, ενώ αποκάλυψε ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό δολιοφθοράς στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News