Ειδήσεις

Μάταλα: Όλοι στο φεστιβάλ με τους μεγάλους ερμηνευτές

Τα Μάταλα γράφουν ιστορία και αυτό το καλοκαίρι, σε μία μεγάλη μουσική γιορτή από τις 19 έως 21 Ιουνίου! Για τρεις ημέρες και... νύχτες, ο χρόνος σταματά και αποκτά μία διάσταση ξεχωριστή: δημοφιλείς καλλιτέχνες ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 3 σκηνές του Φεστιβάλ: Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Dub Inc, Imam Baildi, Νίκος Πορτοκάλογλου, Ησαΐας Ματιάμπα, Μύρωνας Στρατής, Κώστας Μπίγαλης και Πωλίνα θα αποτελέσουν την πιο δυναμική, πολυδιάστατη μουσική σύμπραξη του καλοκαιριού. Νεότερα δυναμικά μουσικά σχήματα - Alone Together, Everdie, Mojo Tooth, Sbaraquack, Alan Dalon - θα δώσουν τη δική τους, ξεχωριστή χροιά στις συναυλίες. Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει από το Φεστιβάλ ο κατεξοχήν νοσταλγός της εποχής εκείνης και "ιντερνάσιοναλ πλέιμποι"... Tonis Sfinos!

Τα απόλυτο soundtrack για μοναδικά ηλιοβασιλέματα... αλλά και ανατολές ηλίου θα εξασφαλίσουν τα Tributes σε πολύ αγαπημένους καλλιτέχνες - Doors (Moonlight Overdrive), Police (UK), Pink Floyd (Backtrackin') - καθώς και και ξέφρενα Dj sets! Και για τα ανήσυχα πνεύματα, προβλέπονται δημιουργικές δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ: θεατρικά και άλλα εργαστήρια, παιδικές δραστηριότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Σταθερή αξία, τέλος, παραμένει το Matala street painting, το μεγαλύτερο pre event του φεστιβάλ που γίνεται ένα σαββατοκύριακο πριν το Φεστιβάλ: εμπνευστείτε, φανταστείτε και αφήστε το δικό σας στίγμα στην πλατεία και τους γύρω δρόμους των Ματάλων που μετατρέπονται σε έναν τεράστιο καμβά, αποδεικνύοντας ότι το Matala Beach Festival είναι το πιο ζωντανό και πολύχρωμο φεστιβάλ του καλοκαιριού!

Όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι... Το 2011, ο Arn Strohmeyer επέλεξε τα Μάταλα για την παρουσίαση του βιβλίου του "The Myth of Matala". Παρουσίαση που συνοδεύτηκε από διάφορα μουσικά live και events, κάνοντας σε όλους τους νοσταλγούς της εποχής εκείνης ένα κάλεσμα για επιστροφή στα Μάταλα του 2011! Τελικά, αποδείχθηκε πως ο μύθος των Ματάλων είναι πάντα ζωντανός, καθώς περισσότεροι από 35.000 έδωσαν το "παρών", ενώ την επόμενη χρονιά ο αριθμός των επισκεπτών διπλασιάστηκε.

Στην πέμπτη διοργάνωσή του, το Matala Beach Festival οργανώνεται ακόμη περισσότερο: προσκαλεί περισσότερους καλλιτέχνες, διοργανώνει περισσότερες εξω-συναυλιακές δραστηριότητες και μας μεταφέρει τη μαγεία από τις θρυλικές σπηλιές του Λιβυκού, καθιστώντας το Matala Beach Festival όχι απλά ένα διεθνές φεστιβάλ, αλλά ένα διεθνές σημείο συνάντησης από το οποίο δεν πρέπει να λείπει κανείς!

Η είσοδος για τις συναυλίες και τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη, ενώ το camping κοστίζει 9 ευρώ το άτομο (για το τριήμερο). Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφοδιαστείτε με μαγιό, πετσέτες, αντηλιακά, την καλή σας διάθεση και να επιλέξετε πώς θα περάσετε το τριήμερο αυτό: είτε σε κάμπινγκ είτε σε δωμάτιο ή ξενοδοχείο. Ο δήμος Φαιστού έχει πληθώρα επιλογών, καλύπτοντας κάθε ανάγκη αλλά και... κάθε budget! Οργανωθείτε έγκαιρα για τη διαμονή σας και απολαύστε ήλιο, θάλασσα, θετική ενέργεια και αδιάκοπη καλή μουσική!

Χορηγοί Επικοινωνίας: "ΚΡΗΤΗ TV"- "Νέα Κρήτη" - 98,4 Radio

MATALA BEACH FESTIVAL 2015

Το μουσικό πρόγραμμα...

* Παρασκευή 19 Ιουνίου: Παπαδόπουλος - Ζιώγαλας - Γιοκαρίνης.

Dub Inc, Imam Baildi & Alan Dalon // Doors Tribute (Moonlight overdrive).

* Σάββατο 20 Ιουνίου 2015: Νίκος Πορτοκάλογλου, Toni Sfinos & Alone Together // Everdie // Pink Floyd Tribute.

* Κυριακή 21 Ιουνίου 2015: Ησαΐας Ματιάμπα-Μύρωνας Στρατής και Κώστας Μπίγαλης-Πωλίνα & Mojo Tooth, Police Tribute, Sbaraquack.

Σχόλια