default-image

"Από 13 χρονών υπέφερα στα χέρια του"

Κρήτη
"Από 13 χρονών υπέφερα στα χέρια του"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεκόπη η δίκη που ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την υπόθεση 55χρονου πρώην εκπαιδευτικού και προπονητή που κατηγορείται για κατ' εξακολούθηση βιασμό πριν από 13 χρόνια σε βάρος 13χρονης, τότε, στην Ιεράπετρα. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 27 Μαΐου, μετά την κατάθεση της βασικής μάρτυρος της υπόθεσης, η οποία υποστηρίζει ότι στην ηλικία των 13 ετών βιάστηκε από τον κατηγορούμενο.

Με την έναρξη της δίκης και πριν ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία, ο κατηγορούμενος εν συντομία εξέφρασε τη θέση του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα όσα αναφέρει η κοπέλα είναι αναλήθειες και ψέματα, ενώ υποστήριξε πως δεν υπήρξε ποτέ βιασμός, αλλά ερωτική σχέση και πως δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα τα όσα έχει πει στις καταθέσεις της. Παίρνοντας το λόγο η φερόμενη παθούσα, ξεκίνησε να λέει στο δικαστήριο ότι από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και πως όλα ξεκίνησαν όταν ασχολήθηκε με το στίβο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήρθα στο δικαστήριο για να σας αποκαλύψω ένα άλλο κομμάτι του αθλητισμού που υπάρχει αλλά δε φαίνεται».

«Αυτά που έζησα»

Ξεκινώντας την κατάθεσή της η 28χρονη, ανέφερε πως ασχολήθηκε από μικρή με τον αθλητισμό και πως ήρθε ενώπιον του δικαστηρίου για να αποκαλύψει και το άλλο κομμάτι του που υπάρχει αλλά δε φαίνεται. «Ήρθα εδώ για όλα τα παιδιά και τα δικά μου, γιατί αυτό που βίωσα εγώ δεν ήταν αθλητισμός», είπε χαρακτηριστικά. Παίρνοντας την ιστορία από την αρχή, ανέφερε πως ήρθε σε επαφή με τον κατηγορούμενο όταν την πλησίασε εκεί που καθόταν στα σκαλιά του γυμνασίου στενοχωρημένη που δεν έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα μετά που έγινε ο προκριματικός. «Μου είπε ότι είχα καλό σωματότυπο και μετά από λίγο ήρθε ως γυμναστής αντοχής εκεί που πήγαινα. Μας έβαλε στη σειρά και είπε θα πάρω εσένα, εσένα και εσένα». Συνεχίζοντας η κοπέλα ανέφερε πως τα 15 άτομα που ήταν στο γκρουπ ο προπονητής τα υπέβαλε σε εξαντλητική προπόνηση, καθώς, όπως πίστευε, έπρεπε να σκληραγωγηθούν. «Μας είχε σαν στρατιώτες. Έλεγε "ο θάνατός μου η ζωή σου", μιλώντας για τον αντίπαλο. Έλεγε πως στο γκρουπ του θέση έχουν μόνο ικανοί στρατιώτες, όχι λιγόψυχοι».

Το "μασάζ"

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της βασικής μάρτυρος, πριν από κάθε προπόνηση τους μιλούσε για τα κατορθώματά του, τονίζοντας πως οι άλλοι προπονητές δεν άξιζαν και πως αυτός ήταν ο καλύτερος. «Μας έλεγε πως το σώμα μας κουράζεται και έπρεπε να μας κάνει μασάζ. Μας έλεγε να ξαπλώσουμε μπρούμυτα σε ένα τραπέζι και μας έλεγε να κατεβάσουμε λίγο τα σορτς. Αργότερα μας έλεγε να βγάλουμε μπλούζες και μετά να ξεκουμπώσουμε τα μπουστάκια για να μπορεί να γίνει σωστά το μασάζ».

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της κοπέλας, δεν μπορούσαν τότε να δουν αν αυτά ήταν σωστά ή λάθος γιατί ήθελαν να πάνε ψηλά και πως όλες θεωρούσαν πως ήταν τυχαίο. «Άρχισε να μου δίνει σημασία αρχές 2002. Μια αθλήτρια δεν πήρε μετάλλιο, είπε ότι τον έκανε ρεζίλι και ούτε καν στο νοσοκομείο δεν την πήγε όταν εξαντλήθηκε και σερνόταν πριν τον τερματισμό σε αγώνα. Εγώ την πήγα με ασθενοφόρο. Μετά χάλασαν οι σχέσεις τους και μου είπε να μην την κάνω παρέα».

«Κάτι που φανταζόμουν καιρό»

Ξαφνικά, συνέχισε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου η 28χρόνη, ο προπονητής την έπεισε πως όλες οι κοπέλες έγιναν κακές και δεν έπρεπε να τις κάνει παρέα γιατί την αποπροσανατόλιζαν από το στόχο της, ενώ την έλεγχε με μηνύματα και τηλέφωνα. Σιγά-σιγά της είπε πως έπρεπε να κάνουν ένα τεστ και έτσι 14 χρονών τότε πήγε στο στάδιο, όπου την κάλεσε και διαπίστωσε πως ήταν μόνο εκείνη και ο κατηγορούμενος. «Όταν πήγα, τον ρώτησα πού είναι οι άλλοι και εκείνος μου είπε... "μια χαρά δεν ήμαστε οι δυο μας;"».

Η κοπέλα, συνεχίζοντας την αναλυτική περιγραφή των όσων υποστήριζε πως βίωσε, προσέθεσε πως μόλις τέλειωσε την προπόνησή της το μεσημέρι τής είπε να πάει να αλλάξει τα ρούχα της στα αποδυτήρια και τότε ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση προς τον εφιάλτη. «Πήγα πίσω από την ντουλάπα και σκουπιζόμουν με πετσέτα. Άκουσα την πόρτα να ανοίγει και κλειδιά. Ρώτησα ποιος είναι δεν πήρα απάντηση. Άκουσα βήματα. Ξαφνικά τον είδα μπροστά μου. Ήμουν γυμνή. Προσπάθησα να καλυφτώ στην πετσέτα. "Τι θέλεις;", του είπα. Μου είπε "μη φοβάσαι. Θα σου κάνω κάτι που φανταζόμουν πολύ καιρό"».

«Με δάκρυα στα μάτια, λυγμούς και φωνή σπαρακτική που αντήχησε κατά διαστήματα σε όλο τον επάνω όροφο του Δικαστικού Μεγάρου, η μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τον παρά φύση βιασμό της. Παρά την ψυχολογική της φόρτιση, δε δέχτηκε την πρόταση της πρόεδρου του δικαστηρίου να διακόψει για να ηρεμήσει, τονίζοντας πως είναι κάτι που έχει βιώσει και θέλει να το πει. «Με έπιασε από τους ώμους και με έσπρωξε πάνω στο τραπέζι. Είχα σοκαριστεί. Πονούσε το σώμα μου εκείνη την ώρα. Γίνανε όλα τόσο γρήγορα. Δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο πόνο. Φώναξα και μου έκλεισε το στόμα. Ήμουν εγκλωβισμένη στα χέρια του».

Κλαίγοντας γοερά η κοπέλα περιέγραψε πως ένιωθε τόσο βρόμικη και εκείνος της έλεγε να σωπάσει για να μην τους ακούσουν. «Όταν έφυγε από πάνω μου σύρθηκα στο πάτωμα. Η ψυχή μου ήταν βρόμικη... Έβαλα τα ρούχα μου, δεν έβαλα καν παπούτσια. Πήγα να φύγω, αλλά η πόρτα ήταν κλειδωμένη». Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή της, ο προπονητής της είπε πως, αν πει τίποτα, θα τη βγάλει τρελή και πως, αν το μάθαιναν οι γονείς της, θα ντρέπονταν και θα την έδιωχναν από το σπίτι. Πως, αν το έλεγε στη γυναίκα του, δε θα την άφηνε σε χλωρό κλαρί. Στη συνέχεια, φέρεται να της χάιδεψε τα μαλλιά και να της είπε να μην κλαίει γιατί την αγαπούσε. Εκείνη πήγε στο σπίτι και δεν είπε τίποτα σε κανένα, τονίζοντας πως έκανε σφάλμα.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΣΟΚ

«Προσπάθησε να μου κάνει ό,τι πιο διαστροφικό»

Μετά από αυτό, την επόμενη μέρα η 13χρονη τότε αποφάσισε να μην πάει στην προπόνηση, όμως ο προπονητής πήγε στο σχολείο και της είπε πως πρέπει να συνεχίσει γιατί θα το καταλάβουν όλοι. «Μου είπε πως όλοι οι προπονητές το κάνουν αυτό στις αθλήτριές τους. Μου έδειξε μια κοπέλα στην εφημερίδα και τα όσα είχε πετύχει και μου είπε πως είχε κάνει τα ίδια και σε αυτήν και γι' αυτό ήταν τόσο καλή».

Ήταν κάτι σαν μέθοδος, τόνισε η 28χρονη πως της είπε ο προπονητής της, η οποία φέρνει κοντά αθλητές και προπονητή, ενώ της είπε και ότι την αγαπούσε. Φέρεται να της είπε επίσης πως όλο αυτό θα της αύξανε τις ορμόνες και πως ήταν μέθοδος ντόπινγκ και δεν έπρεπε να πει τίποτα. «Είναι τιμή σου που σε επέλεξα γι' αυτό το πράγμα. Μου έλεγε από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα πως έπρεπε να συνηθίσω, γιατί αφιερώνει χρόνο σε εμένα και έπρεπε να κάνω αυτό που μου έλεγε. Προσπάθησε να μου κάνει ό,τι πιο διαστροφικό. Δεν είχα καν περίοδο».

Η μάρτυρας συχνά ανέφερε πως ο λόγος της είναι ενάντια στο λόγο του κατηγορούμενου και πως η ψυχική της υγεία κλονίστηκε από τότε, ενώ ακόμη και σήμερα σταυρώνει τα πόδια της καθώς νιώθει πως έτσι προστατεύεται. Αρκετές φορές ανέφερε πως την έφαγε η αγάπη της για τον αθλητισμό, ενώ θα προτιμούσε καλύτερα να είχε πέσει στα ναρκωτικά. Επιπροσθέτως εξέφρασε την απορία της πως ο κατηγορούμενος έχει τη δυνατότητα να πείθει τον κόσμο με τα λεγόμενά του και η κοινωνία τον είχε ως υπόδειγμα, ενώ τόνιζε σε κάθε ευκαιρία πως ήρθε στο δικαστήριο για να δείξει πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται.

«Δεν τον φοβάμαι πια. Ασκούσε επιρροή στην προσωπικότητά μου. Δεν είχα ερωτικό αίσθημα για αυτόν. Δεν έβλεπα τίποτα. Το όνειρό μου κυνηγούσα».

«Ήρθα να σώσω άλλα παιδιά»

Η κοπέλα στάθηκε και στην ημέρα που ο κατηγορούμενος, όπως υποστηρίζει, τη βίασε πάνω σε ιατρικό κρεβάτι, το οποίο είχε προμηθευτεί, καθώς πια δεν του έκανε η έδρα όπως σχολίασε καυστικά. «Εκεί, σε ένα δωμάτιο ένα επί ένα, μου έκλεψε την αθωότητά μου! Εγώ ούτε αγόρι δεν είχα φιλήσει. Άκουσα ότι πρέπει να με κάνει γυναίκα».

Όπως είπε, πολλές φορές στο δικαστήριο, δεν έχει σκοπό να εκδικηθεί κανένα. Ήρθε για να απογυμνώσει την ψύχη της και να σώσει άλλα παιδιά, ενώ κατέθεσε πως έχει δεχτεί απειλές, λέγοντάς της παράλληλα «μετά από τόσα χρόνια το θυμήθηκες;».

«Μου έλεγε πως είχαμε φυσιολογική σχέση και θα αποδείξω πως είμαι αθώος». «Δεν είμαι πια παιδί, είμαι γυναίκα», έλεγε και ξανάλεγε η 28χρονη, «και όχι δεν το ήθελα. Ό,τι και αν έκανα, ήταν υπεύθυνος αυτός που τάχα μού έμαθε τα πρώτα βήματα στη ζωή μου. Με καθοδηγούσε βήμα-βήμα. Ντροπή είναι αυτά που γίνονται, όχι αυτός που τα λέει. Είπα κάποιες φορές όχι, αλλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Μου έκανε πλύση εγκέφαλου. Μου έκανε πράγματα που δεν κάνουν ούτε οι πόρνες στις κινηματογραφικές ταινίες πορνό. Δεν ήθελα να πιστέψω πως ο πρώτος άντρας που με άγγιξε ήταν ένας ανώμαλος, ένας παιδεραστής».

Ανάμεσα στα όσα κατέθετε η γυναίκα για πάνω από τέσσερις ώρες, ανέφερε πως, όταν πήγε να ξεφύγει, όταν άρχισε να λειτούργει το ένστικτό της, προσπάθησε να την αποτρέψει και μάλιστα όταν δεν του άφησε κανένα περιθώριο επικοινωνίας, τότε έβαλε ένα φίλο του παιδεραστή, που αυτοκτόνησε, να επικοινωνήσει μαζί της, ενώ όταν ξεκίνησε να φλερτάρει, ο κατηγορούμενος έπαιρνε τηλέφωνο τη μητέρα της. «Πού να ήξερε ο πατέρας μου πού με έστελνε. Μετά από αυτό έπαθα βουλιμία, πήρα 25 κιλά».

Περιέγραψε ένα ακόμη βιασμό που φέρεται να υπέστη από τον κατηγορούμενο μέσα σε αυτοκίνητο. «Όταν πιάσανε το Σειραγάκη, έκλαιγα κάτω από το δέντρο γιατί δεν είχα πει την αλήθεια. Αυτός, όμως, έχει πλάτες. Όταν πήγα σε προϊστάμενο εκπαιδευτικής κοινότητας, μου είπε: "Θες να τινάξεις στον αέρα ολόκληρο νομό;"».

«Δεν τον φοβάμαι πια»

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο καθηγητής βγήκε σε εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού πριν από τρία χρόνια για να υπερασπιστεί τον εαυτό του μετά από καταγγελίες σε βάρος του για άλλο θέμα που αφορούσε στην εκπαιδευτική κοινότητα. Τότε η ενήλικη πια κοπέλα βρήκε τη δύναμη και βγήκε με τη σειρά της στο σταθμό και στον αέρα άρχισε να εξιστορεί τη δική της υπόθεση και τα όσα υποστηρίζει πως βίωσε στα χέρια του προπονητή της.

Στην πολύωρη κατάθεσή της η γυναίκα είπε πως τα παιδιά της θα είναι περήφανα που η μητέρα τους αντιμετώπισε το πρόβλημά της, ενώ κοίταξε στα μάτια τον κατηγορούμενο και είπε πως δεν τον φοβάται πια. Ακόμη, κλείνοντας είπε πως δεν έχει κανένα λόγο να κατηγορήσει αθώο και πως, όσο και να θέλει να την πείσει πως το ήθελε και εκείνη, δεν μπορεί.

Τέλος, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το συνήγορο πολιτικής αγωγής της 28χρονης Μανόλη Καλαϊτζάκη, είναι υπόδικος στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, ενώ για επίθεση σε αλλοδαπούς στο Λασίθι έχει καταδικαστεί σε τρία χρόνια και 9 μήνες, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου.

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News