default-image

Βρέθηκε η λύση μεταξύ πρακτόρων και οδηγών (video)

Κρήτη
Βρέθηκε η λύση μεταξύ πρακτόρων και οδηγών (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Τα βρήκαν" οι οδηγοί λεωφορείων και οι τουριστικοί πράκτορες, μετά τις εκατέρωθεν... ομοβροντίες και καθώς υπήρξαν και κάποιες έξωθεν παρεμβάσεις (πληροφορίες θέλουν μεγάλους τουρ οπερέιτορ να επικοινωνούν με τους τουριστικούς πράκτορες της Κρήτης σχετικά).

Μετά το διαφαινόμενο ρεζιλίκι και το πλήγμα στον τουρισμό της Κρήτης, επικράτησαν οι φωνές της λογικής και τελικώς υπογράφεται Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι πράκτορες είχαν εξαρχής κρατήσει μια ιδιαίτερα σκληρή στάση, αρνούμενοι επί της ουσίας το διάλογο και την υπογραφή σύμβασης, ενώ μάλιστα κατέθεσαν χθες αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και σήμερα η απεργία κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Με τη δική τους σκληρή στάση απάντησαν οι οδηγοί, που συγκεντρώθηκαν από το πρωί σήμερα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ζητώντας το σεβασμό της συλλογικής σύμβασης εργασίας που έχει υπογραφεί με τους ιδιοκτήτες αλλά με την οποία διαφωνούν οι τουριστικοί πράκτορες .

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου η κατάσταση ηλεκτρίστηκε ιδιαίτερα από την παρουσία των ΜΑΤ, που ωστόσο αποχώρησαν στη συνέχεια.

Σε μία ακόμη προσπάθεια να βρεθεί λύση ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου είχε καλέσει και τις δύο πλευρές σε σύσκεψη στο γραφείο του, με το ΕΚΗ διατεθειμένο να προκηρύξει απεργία και υπό την ομπρέλα του να συνεχιστεί η κινητοποίηση των οδηγών, εφόσον δε βρισκόταν λύση και οι πράκτορες συνέχιζαν να εμφανίζονται αδιάλλακτοι.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_1xueupyg/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News