default-image

Ιεράπετρα: Συνάντηση Κ. Δερμιτζάκη, εργαζομένων με Α. Ξάνθο

Κρήτη
Ιεράπετρα: Συνάντηση Κ. Δερμιτζάκη, εργαζομένων με Α. Ξάνθο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Υγείας του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη και μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό, για τα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Στη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, συζητήθηκαν τα χρονίζοντα προβλήματα του νοσοκομείου Ιεράπετρας, όπως οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό  στις περισσότερες κλινικές, όπως η παθολογική, η γυναικολογική και η παιδιατρική.

Στην Παθολογική Κλινική, με την προκήρυξη μίας μόνιμης θέσης είναι δυνατό να καλυφθεί η μία θέση γρήγορα. Επίσης με αλλαγή του Οργανισμού του Νοσοκομείου οι μόνιμες θέσεις στη Παθολογική που περικόπηκαν σε δύο από την προηγούμενη κυβέρνηση να ξαναγίνουν τέσσερις και στη συνέχεια να προκηρυχθούν άμεσα, με δέσμευση του Υπουργού. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες ώστε να δοθούν λύσεις μέσω επικουρικών ιατρών.

Τονίστηκαν επίσης τα οξυμένα προβλήματα του ακτινολογικού και μικροβιολογικού τμήματος, για τα οποία γίνονται προσπάθειες να δοθούν προσωρινές λύσεις είτε με μετακινήσεις προσωπικού είτε μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού η οποία έχει ξεκινήσει από το υπουργείο.

Ο υπουργός εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του, καθώς και τη βούληση του να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα του Νοσοκομείου της πόλης της Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News