default-image

"Φωτιές" στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων

Κρήτη
"Φωτιές" στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες φωτιές έρχεται να ανάψει για τους ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλούς και δασικές εκτάσεις  η απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης να ενεργοποιήσει τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεων για τα οποία υπάρχουν οριστικές αποφάσεις.

Από τα πρώτα στην λίστα είναι τα κτίσματα και τα τροχόσπιτα στην περιοχή του Καρτερού για τα οποία είχε δοθεί παράταση τυον Οκτώβριο του 2014  καθώς και τα αυθαίρετα κτίσματα στο Μπάλο ενώ ήδη έχουν απομακρυνθεί κάποια από Χερσόνησο και Μόχλο Σητείας.

Οι αντιδράσεις είναι ήδη σφοδρές με τους ιδιοκτήτες τροχόσπιτων στον καρτερό να τονίζουν ότι δεν είναι καταπατητές , βρίσκονται στο χώρο αυτό μετά από σχετικές υποδείξεις και ότι το οικόπεδο δεν είναι περιουσία του δημοσίου για να τους ζητούν τώρα να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα πάντως με το σχετικό έγγραφο της αποκεντρωμένης διοίκησης το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η "ΚΡΗΤΗ TV" το χρονικό περιθώριο που τους δίνεται πριν μπουν οι μπουλντόζες είναι η 27η Μαΐου . Σε όλη την Κρήτη τα πρωτόκολλα με οριστικές αποφάσεις είναι κάτι παραπάνω από 250

Νέο τελεσίγραφο από την αποκεντρωμένη διοίκηση στους ιδιοκτήτες τροχόσπιτων και κτισμάτων στην περιοχή του Καρτερού. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Κρήτη μέσα από το σχετικό έγγραφο αναφέρεται ότι εάν δεν απομακρυνθούν από την περιοχή μέχρι τις 27 Μαΐου τότε θα αναλάβουν δουλειά οι μπουλντόζες.

Η νέα απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης να ενεργοποιήσει τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεων έπεσε σαν βόμβα στους ιδιοκτήτες (σταντ απ). Οι ίδιοι στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να απομακρυνθούν κατηγορώντας την αποκεντρωμένη διοίκηση για την απόφαση αυτή που ελήφθη χωρίς να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους όπως είχαν κάνει οι κύριοι Δεικτάκης και Ροκαδάκης.

Όπως τονίζουν δεν είναι καταπατητές καθώς τους έχει υποδειχτεί ο συγκεκριμένος χώρος για να έχουν τα τροχόσπιτα τους , τονίζοντας ότι το οικόπεδο δεν αποτελεί περιουσία του δημοσίου άρα η αποκεντρωμένη διοίκηση δεν έχει την αρμοδιότητα να τους διώξει . Η απάντηση της Αποκεντρωμένης φειδωλή: "Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης οφείλει και πρέπει να προβεί στην κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλούς για τα οποία υπάρχουν οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Για τα τροχόσπιτα στον Καρτερό είχε δοθεί παράταση στα πρωτόκολλα κατεδαφίσεων τον Οκτώβριο του 2014 με τους ιδιοκτήτες τότε να δηλώνουν και πάλι την αγανάκτηση τους".

Δηλώσεις από Οκτώβριο

Στην Κρήτη τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεων για αυθαίρετα κτίσμα σε αιγιαλούς και δασικές εκτάσεις ξεπερνούν τα 250 με την αποκεντρωμένη διοίκηση να διαμηνύει όται όλα πρέπει να πάρουν τον δρόμο τους. Ήδη έχουν γίνει απομακρύνσεις σε Χερσόνησο και Μόχλο ενώ στον Μπάλο καταγράφηκαν έντονες αντιδράσεις που δεν άφησαν να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News