default-image

Βουλγαρία: Κινητοποίηση του στρατού στα σύνορα με ΠΓΔΜ

Κόσμος
Βουλγαρία: Κινητοποίηση του στρατού στα σύνορα με ΠΓΔΜ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βουλγαρία ενίσχυσε τις στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, λόγω της πολιτικής κρίσης στη χώρα και των τελευταίων γεγονότων στο Κουμάνοβο.

Ο βουλγαρικός στρατός είναι στα σύνορα, έτοιμος αν η κατάσταση επιδεινωθεί, δήλωσε, την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, σχολιάζοντας τα γεγονότα στην ΠΓΔΜ.

«Παρακολουθούμε τα γεγονότα με ανησυχία. Εκτός από τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών είχαμε και συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφάλειας», ανέφερε ο Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η προσεχής Κυριακή θα είναι κρίσιμη μέρα στην ΠΓΔΜ, καθώς θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση της αντιπολίτευσης.

Διευκρίνισε ακόμη ότι είναι σε εξέλιξη εκπαίδευση των στρατιωτικών μονάδων μαζί με ειδικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις και ότι οι στρατιώτες είναι έτοιμοι να σταματήσουν πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Τέτοιες ασκήσεις διεξάγονται για τον εντοπισμό τρομοκρατικών ομάδων. Γίνονται στο πλαίσιο προετοιμασίας», τόνισε ο κ. Μπορίσοφ.

«Περίπου 90.000 Βούλγαροι υπήκοοι με βουλγαρικά διαβατήρια ίσως επιστρέψουν στη Βουλγαρία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση πιθανής ανθρωπιστικής κρίσης», κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News