default-image

Παρέμβαση Δαμαβολίτη για τα προβλήματα των λογοθεραπευτών

Ελλάδα
Παρέμβαση Δαμαβολίτη για τα προβλήματα των λογοθεραπευτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την εξεύρεση μιας δίκαιης και οριστικής διευθέτησης των προβλημάτων στο χώρο των λογοπαθολόγων-λογοθεραπευτών, που προκύπτουν από το υφιστάμενο καθεστώς χορήγησης άδειας άσκησης επαγγέλματος, παρενέβη χθες ο βουλευτής Ηρακλείου Κώστας Δαμαβολίτης, με την υπ' αριθμ. πρ. 2507/13-05-2015 ερώτησή του προς τα συναρμόδια υπουργεία (Υγείας, Παιδείας και Εργασίας).

Για «επίλυση διά της μέσης οδού» κάνει λόγο ο βουλευτής, επισημαίνοντας ότι «ορθώς διασφαλίστηκε (με την πρόσφατη ανάκληση του Π.Δ. 176/2014) η συνέχιση δραστηριοποίησης λογοθεραπευτών με χρόνια εμπειρία στον κλάδο και σπουδές ή μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στο εξωτερικό, οι οποίοι και προϋπήρχαν της δημιουργίας αντίστοιχου τμήματος στα ΤΕΙ, παράλληλα, όμως, θα έπρεπε να επισφραγίζεται νομοθετικά η αυτοτέλεια του επαγγέλματος, μέσω της επιστημονικής κατάρτισης, όπως αυτή καθορίστηκε με το άρθρο 4 του Ν. 4009/2011».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, το νέο πλαίσιο επαναφέρει παθογένειες του παρελθόντος, αφού επιτρέπει την άσκηση του επαγγέλματος του λογοθεραπευτή τόσο σε κατόχους πτυχίων της αλλοδαπής, δίχως την αναγνώριση αντιστοιχίας από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης, όσο και σε κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ενός έτους, με διαφορετικό βασικό τίτλο σπουδών, απαξιώνοντας έτσι τους αποφοίτους των ΤΕΙ Λογοθεραπείας.

Με στόχο την αμοιβαία ικανοποίηση των αιτημάτων των εμπλεκόμενων παραγόντων του κλάδου των λογοθεραπευτών, ο κ. Δαμαβολίτης προτείνει την τροποποίηση του Π.Δ. έτσι «ώστε να εξασφαλίζονται (μεν) οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται επί σειρά ετών, αλλά να αποκλείονται εφεξής όσοι δεν κατέχουν την απαραίτητη ακαδημαϊκή και επαγγελματική κατάρτιση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News