default-image

Αντιδρά η ΟΕΒΕΝΗ στο άνοιγμα του πολυκαταστήματος

Κρήτη
Αντιδρά η ΟΕΒΕΝΗ στο άνοιγμα του πολυκαταστήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επανέρχεται η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου στο θέμα του νέου πολυκαταστήματος που σχεδιάζει να ανοίξει στο κέντρο του Ηρακλείου σουηδικός κολοσσός και με επιστολή της προς το δήμαρχο της πόλης κ. Λαμπρινό εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο αυτό, καθώς όπως αναφέρει η λειτουργία ενός τέτοιου μεγαθηρίου θα αποτελέσει ταφόπλακα για τους ντόπιους εμπόρους, τους ήδη χτυπημένους από την κρίση.

Η ΟΕΒΕΝΗ ζητά από τη δημοτική Αρχή να απορριφθεί η αίτηση αδειοδότησης του εν λόγω πολυκαταστήματος και να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής της Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με το θέμα αυτό.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε δήμαρχε,

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) σας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο άνοιγμα του πολυκαταστήματος στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου από γνωστό σουηδικό κολοσσό.

Το άνοιγμα του εν λόγω μεγαθηρίου στην οδό 25ης Αυγούστου θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα στους - χτυπημένους από την κρίση - τζίρους των εμπορικών καταστημάτων και θα λειτουργήσει σαν ταφόπλακα στην ήδη μικρή οικονομία του νομού.

Η λειτουργία των πολυκαταστημάτων και η ενδεχόμενη ίδρυση νέων στην περιοχή του Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης πλήττει τις τοπικές εμπορικές και παραγωγικές επιχειρήσεις, υπονομεύει τον υγιή ανταγωνισμό, μειώνει τα εισοδήματα των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, προκαλεί αστάθεια και αβεβαιότητα στην απασχόληση ευνοώντας την ημιαπασχόληση και γενικά την "ευέλικτη εργασία" και επιφέρει αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η ίδρυση ενός ακόμη πολυκαταστήματος θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις σε μεγάλο μέρος της τοπικής οικονομίας δεδομένου ότι τα προσφερόμενα από τα πολυκαταστήματα είδη καλύπτουν το 80% των ειδών που προσφέρονται από τις μικρές τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις.

Πάγια θέση της ΟΕΒΕΝΗ είναι ότι θα πρέπει να εξετάζονται διεξοδικότερα από τους αρμόδιους φορείς οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, όσο και οι γενικότερες κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκαλούνται από την ίδρυση και λειτουργία ενός πολυκαταστήματος προτού του χορηγηθεί άδεια λειτουργίας.

Κύριε δήμαρχε,

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω παρακαλούμε όπως απορριφθεί η αίτηση αδειοδότησης του εν λόγω πολυκαταστήματος και να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής της Ομοσπονδίας μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με το θέμα αυτό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News