Ειδήσεις

Διαψεύδουν οι Γερμανοί την πτώση στις προκρατήσεις

Την ώρα που οι Έλληνες τουριστικοί πράκτορες, για λόγους που μόνο να υποθέσουμε μπορούμε, μιλάνε για "μείωση" των προκρατήσεων από τη γερμανική αγορά, αντίθετα οι ίδιοι οι Γερμανοί μιλάνε για αύξηση σε σχέση με πέρυσι και μάλιστα μεγάλη! Και με την Κρήτη να βρίσκεται - ξανά - στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Γερμανών τουριστών!

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα, προφανώς και τα λεγόμενα των Γερμανών πρακτόρων - τα οποία φιλοξενεί σε ρεπορτάζ της η Deutsche Welle - θα πρέπει να θεωρηθούν πιο αξιόπιστα, οπότε αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο οι Έλληνες τουριστικοί πράκτορες παραπληροφορούν την κοινή γνώμη.

Και μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης έσπευσε να διοχετεύσει αυτές τις εκτιμήσεις (περί πτώσης) σε γερμανική εφημερίδα (Suddeutsche Zeitung)!

Όπως σημειώσαμε ήδη, οι μεγάλοι Γερμανοί tour operators δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες περί μείωσης των κρατήσεων προς την Ελλάδα λόγω της πολιτικής κατάστασης.

Αντιθέτως, ο αριθμός των προκρατήσεων για το φετινό καλοκαίρι κινείται μέχρι στιγμής σε υψηλότερα από τα περσινά επίπεδα - τα οποία ήταν ήδη ρεκόρ!

Η Κρήτη είναι στην πρώτη θέση, με δεύτερη τη Ρόδο!

Την άκρως θετική αυτή εικόνα επιβεβαίωσε στην DW και η εκπρόσωπος Τύπου της Alltours Αλεξάντρα Χόφμαν, η οποία κάνει λόγο για άλλη μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Στην Alltours, μάλιστα, ο αριθμός των προκρατήσεων ξεπερνά μέχρι στιγμής τα περσινά επίπεδα, με το σχετικό ποσοστό να παρουσιάζει διψήφιο αριθμό αύξησης.

Ελαφρώς διαφοροποιημένη η εικόνα στην Thomas Cook. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του τουριστικού ομίλου Νίνα Κρέκε, «η Ελλάδα παρουσιάζει σημαντικό αριθμό κρατήσεων. Και για το φετινό καλοκαίρι είχαμε καλό αριθμό προκρατήσεων. Τις τελευταίες εβδομάδες η ζήτηση μειώθηκε ελαφρώς, είναι κάπως πιο συγκρατημένη, ωστόσο οι τάσεις παραμένουν θετικές».

Στην Thomas Cook o αριθμός των κρατήσεων για την Κρήτη και την Κω, μάλιστα, ξεπερνά μέχρι στιγμής τα περσινά επίπεδα.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα πάντως παραμένουν, για άλλη μια χρονιά, Κρήτη, Ρόδος και Κως.

Όπως είπε στην Deutsche Welle η εκπρόσωπος Τύπου της TUI Κάτριν Σπιχάλα, «η Ελλάδα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς των Γερμανών πελατών της TUI. Μετά την Ισπανία και την Τουρκία, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Για την επικείμενη καλοκαιρινή σεζόν που έχει ξεκινήσει ήδη στην Ελλάδα, η ζήτηση παραμένει υψηλή. Το 2014 είχαμε μια χρονιά ρεκόρ για την TUI στην Ελλάδα, ενώ και για την τρέχουσα χρονιά η ζήτηση είναι ικανοποιητική, παρά την πολιτική κατάσταση. Ο αριθμός των κρατήσεων κινείται στα περσινά επίπεδα, στα περσινά πολύ καλά επίπεδα».

Άλλωστε, όπως υπογραμμίζει η Κάτριν Σπιχάλα, δε συντρέχουν λόγοι να μην επισκεφτεί κάποιος την Ελλάδα, καθώς ο τουριστικός κλάδος έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις και η χώρα παραμένει ελκυστική για τους τουρίστες. Η TUI μάλιστα έχει συνάψει φέτος πολλές νέες συνεργασίες με ξενοδοχεία, ενώ για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο των προσφορών της και τα Χανιά. Εκτιμάται μάλιστα ότι τα Χανιά θα είναι φέτος ένας από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς των πελατών της TUI.

Σχόλια