Ειδήσεις

Μαριάς: "Η κυβέρνηση μπορεί να πάρει δάνειο από την ΤτΕ"

Για μία εξαίρεση που επιτρέπει στην ΕΚΤ να χρηματοδοτήσει απευθείας την Ελλάδα μίλησε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, σε πρωινή εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού.

Ο κ. Μαριάς στις δηλώσεις του στο Real Fm είπε ότι η εξαίρεση προβλέπεται για κάποιο κράτος που έχει υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ και έτσι δεν απαγορεύεται η απευθείας χρηματοδότηση, που σε κάθε άλλη περίπτωση απαγορεύεται.

«Μου έκανε εντύπωση για ποιο λόγο η Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Στουρνάρας δεν ενημέρωνε την ελληνική κυβέρνηση ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση έτρεχε στα πέρατα του κόσμου και έψαχνε να βρει χρήματα, ενώ η λύση βρισκόταν στην Αθήνα», τόνισε.

Ο ευρωβουλευτής είπε ότι «στην επόμενη φάση δεν υπάρχουν άλλα χρήματα και γι' αυτό ρωτώ τον κ. Ντράγκι για την εξαίρεση να μπορεί πλέον η Ελλάδα από την ΕΚΤ, αλλά κυρίως από την ΤτΕ, να πάρει μερική διευκόλυνση για τις δόσεις στο ΔΝΤ ή να πάρει συνολικό πακέτο για να εξοφλήσουμε το Ταμείο και δε θα υπάρχει πλέον στα πόδια μας».

Και συνέχισε: «Το κράτος, απ' ό,τι φαίνεται, έχει λεφτά για μισθούς και συντάξεις, άρα δε χρειάζεται να παίρνει τα αποθεματικά, μπορεί να συνάψει μια δανειακή σύμβαση με τον κ. Στουρνάρα. Θα πρέπει να ερωτηθεί εάν θα έδινε χρήματα στην ελληνική κυβέρνηση. Μπαίνει ένα ξεκάθαρο ζήτημα για την κυβέρνηση. Θα το διεκδικήσει από την ΤτΕ; Ποια θα είναι η στάση του κ. Στουρνάρα;».

Ο Ν. Μαριάς τόνισε ότι «θα πρέπει να ξεκαθαριστεί εάν το γνώριζε η κυβέρνηση. Εάν δεν το γνώριζε θα πρέπει να εξεταστούν οι δυνατότητες του οικονομικού επιτελείου».

Τέλος, επισήμανε ότι «έχει υπογραφεί η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, αλλά δεν πρέπει να υποχωρήσουμε στις απαιτήσεις των δανειστών» και είπε ότι δεν αξιοποιούμε την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για έξοδο της ΕΚΤ. «Nα αποχωρήσει και το ΔΝΤ και να μείνουμε μόνο με τον Γιουνκέρ και την παρέα του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Μαριά στο Real fm:

Σχόλια