Ειδήσεις

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ο Π. Ρουμελιώτης αποκαλύπτει: Η τράπεζα των BRICS και το ΔΝΤ

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα αποκάλυψε στο Ράδιο 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη ο άλλοτε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και επικεφαλής πλέον της ομάδας που ανέλαβε τη διερεύνηση για την Αναπτυξιακή Επενδυτική Τράπεζα των BRICS, με απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Η κίνηση αυτή δε συνιστά, όπως είπε, προετοιμασία ρήξης με την ευρωζώνη , αλλά έρευνα εναλλακτικών πηγών σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία, αποκαλύπτοντας ότι, ενώ στην Ελλάδα κάποιοι μιλούν ειρωνικά για την κίνηση αυτή, η Γερμανία είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα των BRICS.

Ο κ. Ρουμελιώτης αποκάλυψε παράλληλα ότι η παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στους μηχανισμούς στήριξης της Ελλάδας είναι άνευ ουσίας πλέον, καθώς και οι εταίροι και η Ελλάδα στην Ευρωζώνη γνωρίζουν ότι πλέον το ΔΝΤ δεν πρόκειται να δώσει άλλη οικονομική βοήθεια, ούτε σεντς, αφού από το καταστατικό του έχει εξαντλήσει κάθε όριο δανειοδότησης της Ελλάδας, εκτός φυσικά από τα 7 δισ. ευρώ που υπολείπονται από τις καταβολές του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Αποκάλυψε ακόμη ότι το ΔΝΤ μπήκε στους μηχανισμούς παράτυπα και εκτός  καταστατικού του και ότι ήδη η εσωτερική έρευνα στο Ταμείο καταδεικνύει πως όλο το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν σε λάθος βάση και υπολογισμό.  

Έδωσε τέλος πληροφορίες και για τη διαπραγμάτευση, σημειώνοντας ότι, αν οι εταίροι συμφωνήσουν με την ελληνική προσέγγιση σε εργασιακά, ασφαλιστικό,  συντάξεις και  μισθούς, τότε η συμφωνία μπορεί να υπογραφεί ακόμη και αύριο, διαφορετικά το αδιέξοδο θα συνεχίζεται.

Σχόλια