default-image

Διεκόπη η δίκη του προπονητή για το βιασμό της αθλήτριας

Κρήτη
Διεκόπη η δίκη του προπονητή για το βιασμό της αθλήτριας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεκόπη η δίκη που ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την υπόθεση 55χρονου πρώην εκπαιδευτικού και προπονητή που κατηγορείται για κατ' εξακολούθηση βιασμό πριν από 13 χρόνια σε βάρος 13χρονης στην Ιεράπετρα. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 27 Μαΐου στις 9 το πρωί, μετά την ολοκλήρωση της βασικής μάρτυρα της υπόθεσης, η οποία υποστηρίζει ότι στην ηλικία των 13 ετών βιάστηκε από τον κατηγορούμενο.

Το πρωί με την έναρξη της δίκης και πριν ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία, ο κατηγορούμενος εν συντομία εξέφρασε τη θέση του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα όσα αναφέρει η κοπέλα είναι αναλήθειες και ψέματα, ενώ υποστήριξε πως δεν υπήρξε ποτέ βιασμός, αλλά ερωτική σχέση και πως δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα τα όσα έχει πει στις καταθέσεις της.

Παίρνοντας το λόγο η φερόμενη παθούσα, ξεκίνησε να λέει στο δικαστήριο ότι από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και πως όλα ξεκίνησαν όταν ασχολήθηκε με το στίβο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήρθα στο δικαστήριο για να σας αποκαλύψω ένα άλλο κομμάτι του αθλητισμού που υπάρχει αλλά δε φαίνεται».

Η ίδια ανέφερε πως όταν ανέλαβε ο κατηγορούμενος ως προπονητής τούς επέβαλε σε εξαντλητικές προπονήσεις, αναφέροντας στα παιδιά πως έπρεπε να σκληραγωγηθούν, τονίζοντάς τους μάλιστα τη φράση - μιλώντας για τους αντιπάλους - «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

Πρόσθεσε ακόμη ότι μείωνε κάποιες αθλήτριες και "ανέβαζε" κάποιες άλλες και στόχος του ήταν να υπάρχουν διακρίσεις.

«Δεν μπορούσα να καταλάβω αν αυτά ήταν σωστό ή λάθος. Μας έκανε κάποιες κινήσεις μασάζ για να μας χαλαρώσει. Δεν ήθελα να δεχτώ ότι δεν ήταν φυσιολογικό - τον έβλεπα σαν πατέρα μου», είπε η νεαρή γυναίκα.

Η κοπέλα συνέχισε λέγοντας ότι με τον τρόπο του την απέκοψε από τις παρέες της, καθώς όπως έλεγε ο κατηγορούμενος την αποπροσανατόλιζαν από το στόχο, που δεν ήταν άλλος από τα μετάλλια. Όπως υποστήριξε, την έπαιρνε τηλέφωνο και της έστελνε μηνύματα για να δει αν τηρούσε τα όσα της έλεγε.

«Μου είπε να πάω στο στάδιο και όταν πήγα δεν υπήρχαν άλλοι εκεί. Τον ρώτησα πού είναι οι άλλοι και όταν τέλειωσα την προπόνηση πήγα να αλλάξω ρούχα. Μπήκε εκεί που άλλαζα και τον είδα ξαφνικά μπροστά μου. Ήμουν γυμνή. Προσπάθησα να καλυφθώ με μια πετσέτα και μου είπε να μη φοβάμαι και ότι θα κάνει κάτι που φανταζόταν πολύ καιρό».

Η κοπέλα περιέγραψε καρέ-καρέ τα όσα φέρεται να βίωσε από τον προπονητή της και κλαίγοντας γοερά συμπλήρωσε: «Ένιωθα τόσο βρόμικη και ήθελα να φύγω. Με έδειχνε με το δάκτυλό του σαν να με εξουσιάζει και μου είπε πως αν πω τίποτα θα με βγάλει τρελή γιατί αυτόν τον ξέρει όλη η Ελλάδα, ενώ εμένα κανείς».

«Καλύτερα να γινόμουν ναρκομανής παρά να νιώθω τόσο ντροπιασμένη», συμπλήρωσε.

Με την πολύωρη κατάθεσή της ανέφερε επίσης πως ακόμα την ενοχλεί η ανάσα του και πως δεν μπορεί να ανασαίνει τον ίδιο αέρα με αυτόν, όπως είπε, ενώ πρόσθεσε πως σήμερα θα το υποστεί με σκοπό να μάθουν όλοι πως ο αθλητισμός έχει και μια άλλη κρυφή όψη και να μάθουν οι γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους σε στάδια και κολυμβητήρια πως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Μεταξύ άλλων είπε πως ο κατηγορούμενος χαρακτήριζε τη μέθοδο αυτή ως «μέθοδο ντόπινγκ» καθώς έτσι θα της αύξανε τις ορμόνες. «Η αγάπη μου για τον αθλητισμό με έφαγε», πρόσθεσε και αναρωτήθηκε κοιτώντας εισαγγελέα, δικαστές και ενόρκους αν ήταν κακό που είχε όνειρα, επαναλαμβάνοντας πως ήρθε να δείξει πως πολλά πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται.

Η νεαρή γυναίκα αναφέρθηκε σε περίπου τέσσερα περιστατικά περιγράφοντας τη μέθοδο που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, και αρνήθηκε σε έντονο ύφος πως είχε σχέσεις μαζί του.

«Τώρα είμαι μεγάλη γυναίκα και κατάλαβα ότι όλα αυτά δεν ήταν φυσιολογικά και πως ντροπή είναι αυτά που κάνει κάποιος και όχι αυτός που τα λέει. Μου είχε κάνει πλύση εγκεφάλου και έλεγε πως ήταν μέρος της προπονητικής διαδικασίας. Μου έκανε πράγματα που δεν κάνουν ούτε οι πόρνες σε κινηματογραφικές ταινίες. Όταν είπα ότι θα σταματήσω προσπάθησε να μου πιπιλίσει το μυαλό», συνέχισε, ενώ είπε ότι σήμερα τον κοιτάζει στα μάτια και δεν τον φοβάται.

«Δεν ήθελα να πιστέψω ότι ο πρώτος άνδρας που με άγγιξε ήταν ένας ανώμαλος, ένας παιδεραστής», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την κατάθεσή της.

Δεκατρία χρόνια πριν

Σύμφωνα με το συνήγορο πολιτικής αγωγής της 13χρονης τότε κοπέλας, Μανόλη Καλαϊτζάκη, όλα ξεκίνησαν το Μάιο του 2001. Τότε οι γονείς της κοπέλας είχαν κάνει καταγγελία στην Αστυνομία, όμως η υπόθεση μπήκε στο αρχείο για νομικούς λόγους.

Το 2012, όταν ξεκίνησαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα περιστατικά με εμπλεκόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής, η κοπέλα, που καταγγέλλει πως έχει βιαστεί, όπως αναφέρει ο συνήγορός της, βγήκε σε ραδιοφωνική εκπομπή της Ιεράπετρας και ανέφερε ζωντανά "στον αέρα" τα όσα υποστηρίζει πως έζησε στα χέρια του 55χρονου.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό η υπόθεση έφτασε στη δικαστική αίθουσα σήμερα. Σύμφωνα πάντα με το συνήγορο υπεράσπισης, ο κατηγορούμενος είναι και υπόδικος στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης καθώς είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για επίθεση εναντίον αλλοδαπών στη Βαϊνιά Ιεράπετρας, και συγκεκριμένα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου το Νοέμβριο του 2014 τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε τρία χρόνια και εννέα μήνες, με την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, δηλαδή αφέθηκε ελεύθερος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News