Ειδήσεις

"Από τον Ιανουάριο σας περιμένουμε για να υπογράψουμε ΣΣΕ"

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και παρελκυστική τακτική εδώ και τέσσερις και πλέον μήνες από πλευράς εργοδοτών μιλά το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων "Ο Ερμής", σε ανταπάντησή του στην επιστολή του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Γραφείων.

Το κείμενο της επιστολής, που αποτελεί το νεότερο επεισόδιο στο σίριαλ της αντιπαράθεσης μεταξύ οδηγών και πρακτόρων που κινδυνεύει να δυναμιτίσει την τουριστική σεζόν στην Κρήτη, έχει ως εξής:

«Κύριοι,

Πραγματικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς είναι δυνατόν να διαστρεβλώνετε σε τέτοιο βαθμό την πραγματικότητα στην προσπάθειά σας να εμφανιστείτε στην κοινή γνώμη ως καλοί εργοδότες.

Παρά το γεγονός ότι απαντήσαμε σε προηγούμενο ομοίου περιεχομένου έγγραφό σας, εσείς συνεχίζετε την τακτική των προσχηματικών και αναληθών ισχυρισμών σας, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι από την πρώτη μας συνάντηση μετά την από κοινού πρόσκληση - και όχι μονομερή πρόσκληση εκ μέρους σας όπως αναληθώς ισχυρίζεστε - αρνηθήκατε κάθε συζήτηση επί της ουσίας για διαπραγμάτευση και μας παραπέμψατε στο Σύνδεσμο των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων να διαπραγματευτούμε (ευτυχώς υπάρχουν και έγγραφα !!!).

Την κάθετα αρνητική στάση σας τη συνεχίσατε απτόητοι μέχρι και την εξαγγελία για έναρξη απεργιακών μας κινητοποιήσεων, οπότε και εμφανιστήκατε ως υποστηριχτές των συμφερόντων όλων μας.

Αυτοί που πονάνε πραγματικά το χώρο του τουρισμού είναι οι εργαζόμενοι, γιατί αυτοί μοχθούν καθημερινά στους δρόμους για να εξασφαλίσουν την επιβίωση των οικογενειών τους και όχι για να αποκομίσουν κέρδη ή να γίνουν πλούσιοι.

Όλο το χρονικό διάστημα από τις αρχές του Γενάρη μέχρι και σήμερα δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να σας περιμένουμε. Και ενώ έχουμε εξαγγείλει ότι θα προβούμε στο έσχατο μέσο που μας αναγνωρίζει το Σύνταγμα και ο νόμος για την προάσπιση και διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων μας, εσείς συνεχίζετε να αρνείστε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και μας προτρέπετε να απευθυνθούμε στα μέλη σας μεμονωμένα (!!!) για διαπραγματεύσεις και αυτοί να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση. Αν η εξακολουθητικά αρνητική αυτή στάση σας δεν αποτελεί εμπαιγμό για το Σωματείο μας, δε γνωρίζουμε πώς μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά.

Η απόφαση για απεργία δεν πάρθηκε από εμάς αβασάνιστα. Είμαστε οι τελευταίοι που θα επιθυμούσαμε μία τέτοια εξέλιξη. Όμως δυστυχώς εσείς εξακολουθείτε να μετέρχεστε την ίδια στείρα και αρνητική στάση.

Σας το έχουμε δηλώσει και το επαναλαμβάνουμε, ότι εργοδοτικό μέλος στην τοπική μας Συλλογική Σύμβαση είναι ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και όχι τα μεμονωμένα μέλη του.

Ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν από εσάς μην τις μεταφέρετε σε εμάς, απλά και μόνο για να δημιουργήσετε εντυπώσεις και να στρέψετε την κοινή γνώμη εναντίον μας με ψεύδη και ισχυρισμούς που είναι αντίθετοι τόσο στο νόμο, όσο και στη λογική.

Έχετε όλο το περιθώριο να αποτρέψετε οποιαδήποτε δυσμενή εξέλιξη με τη συνυπογραφή της ΣΣΕ 2015».

Σχόλια