default-image

Μ. Σφυρής: "'Από εξαγγελίες χορτάσαμε"

Κρήτη
Μ. Σφυρής: "'Από εξαγγελίες χορτάσαμε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Συμφωνία Έδρας» μεταξύ της Ελλάδας και της Διεθνούς Αναπτυξιακής Τράπεζας EBRD, η οποία ενεργοποιεί ουσιαστικά την εκκίνηση της δραστηριοποίησης της τράπεζας στη χώρα μας, υπογράφηκε σήμερα στην Τιφλίδα της Γεωργίας από τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, και τους εκπροσώπους της τράπεζας.

Η τράπεζα με την αριθμό 177/27-2-2015 απόφαση του Συμβουλίου των διοικητών της είχε αποφασίσει να αποδώσει στην Ελλάδα καθεστώς αποδέκτριας χώρας, προσωρινά και έως το 2020. Το ύψος της ετήσιας χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται βαρύνουσας σημασίας για την ελληνική οικονομία, καθώς μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και στην ενίσχυση τόσο της ρευστότητας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως τις ΜΜΕ, όσο και της απασχόλησης.

Με επιφυλάξεις οι πρώτες αντιδράσεις από τους επαγγελματοβιοτέχνες.

«Από εξαγγελίες χορτάσαμε», είπε στο Ράδιο 9,84 το μέλος του προεδρείου της ΓΕΣΕΒΕ Μανόλης Σφυρής. «Τα χρήματα πάνε σε λίγους και οι όροι είναι σκληροί τις περισσότερες φορές», πρόσθεσε. «Την αγορά και τους επιχειρηματίες τους απασχολεί σήμερα η επιβίωσή τους σε ένα σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον».

Σύμφωνα με τον ίδιο στη χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου, εκφράστηκαν η αγωνία για την πορεία των μικρομεσαίων μέσα κι από τις αλλαγές στο ΦΠΑ αλλά και οι προτάσεις τους προς την κυβέρνηση για την επιβίωσή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News