Ειδήσεις

Ψάχνουν το "φαντομά" σεκιουριτά στη Βουλγαρία

Την άγνωστη ζωή του 45χρονου σεκιουριτά, τη σχέση του με τον τζόγο και πρόσωπα που ήταν ικανά να διευκολύνουν τη φυγή του, "ξεσκονίζει" η ΕΛ.ΑΣ., αναζητώντας τα ίχνη του στη Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Αν και στην κορύφωση του πανούργου σχεδίου του εμφανίζεται να κινείται μόνος, θεωρείται απίθανο να μην είχε συνεργούς και υποστηρικτές στην κλοπή-μαμούθ που διέπραξε σε βάρος της εταιρείας στην οποία εργαζόταν.

Ο πρώην τερματοφύλακας και διαχειριστής εταιρείας ασφαλείας έχει γίνει "καπνός" από το απόγευμα της Κυριακής με λεία ένα ποσό που φαίνεται τελικά να είναι πολύ μεγαλύτερο από το μισό εκατομμύριο ευρώ που εκτιμήθηκε αρχικά, αφού προηγουμένως άδειασε τα χρηματοκιβώτια με ένα φαινομενικά απλό αλλά άκρως σατανικό σχέδιο, αφήνοντας εμβρόντητους και σοκαρισμένους όχι μόνο τους ιδιοκτήτες, που του είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη, αλλά και την οικογένειά του. Καθώς φαίνεται, εγκατέλειψε τη σύζυγο και τα δυο ανήλικα παιδιά του για να εξαφανιστεί με τα χρήματα.  

Αν και το ανθρωποκυνηγητό εξελίσσεται με το βλέμμα στραμμένο στα σύνορα με τη Βουλγαρία, απ' όπου θεωρείται πιθανό να έχει ήδη διαφύγει, ουσιαστικός έλεγχος δεν έχει γίνει, αφού προηγουμένως πρέπει με κάθε βεβαιότητα να διαπιστωθεί πότε και με ποιο τρόπο ο 45χρονος έφυγε από την Κρήτη.

Η έρευνα "τρέχει" με στόχο να καταρτιστεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τις κινήσεις του. Από το Σάββατο, οπότε η σύζυγός του αναφέρει στην Αστυνομία ότι έφυγε από το σπίτι τους για «επαγγελματικό ταξίδι», την ώρα που αναχώρησε από τα γραφεία της εταιρείας μεταφέροντας την κούτα με το ασύλληπτο ποσό για τα δεδομένα της εποχής, αλλά και πολύ νωρίτερα. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψίες ότι το μέγεθος της υπεξαίρεσης είναι ακόμη μεγαλύτερο όσο περνούν οι ώρες επιβεβαιώνεται.

Ο 45χρονος "φαντομάς"-σεκιουριτάς εκτιμάται ότι είχε αρχίσει εδώ και αρκετές ημέρες να αδειάζει τα χρηματοκιβώτια της εταιρείας. Αν και οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, το ποσό που φαίνεται να λείπει σίγουρα δε χωρούσε μόνο στη κούτα που πήρε μαζί του φεύγοντας από το γραφείο του, προσποιούμενος ότι θα στείλει ένα δέμα. Γι' αυτό και είναι πλέον βέβαιο ότι υπήρξε ενδιάμεσος σταθμός μέχρι τη φυγή του ίδιου και των συνεργών του από το Ηράκλειο.

Στο λιμάνι με μηχανή; Μελετούν καρέ-καρέ τις κινήσεις του

Ο πρώην τερματοφύλακας τοπικής ομάδας, που ασχολήθηκε τα τελευταία 10 χρόνια με τη διακίνηση τεράστιων χρηματικών ποσών για λογαριασμό της εταιρείας στην οποία εργαζόταν, φέρεται να κινήθηκε με τη μοτοσυκλέτα του προς το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου κατά μια εκδοχή επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο συγγενικού του προσώπου.

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών βρίσκεται το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα της εταιρείας, με τους αστυνομικούς να μελετούν καρέ-καρέ τις κινήσεις του τα τελευταία 24ωρα πριν την κλοπή-μαμούθ.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια