default-image

Άγνωστοι δράστες "χτύπησαν" τη Στοά Μακάσι

Πολιτισμός
Άγνωστοι δράστες "χτύπησαν" τη Στοά Μακάσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ιερά κειμήλια από την ηρωική αντίσταση της Κρήτης έβαλαν στο στόχαστρο άγνωστοι δράστες οι οποίοι παραβίασαν το χώρο με λοστό από τη νότια πλευρά της Στοάς Μακάσι. Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ηρακλείου, οι δράστες αφαίρεσαν δύο πιστόλια από τις προθήκες, τις οποίες στη συνέχεια έριξαν κάτω, πριν γίνουν καπνός μαζί με τα κειμήλια!

Η τραγική αυτή διαπίστωση έγινε αντιληπτή στο πλαίσιο επίσκεψης στο χώρο της αρμόδιας αντιδημάρχου, η οποία συνοδευόταν από εκπρόσωπο τόσο της Περιφέρειας Κρήτης όσο και του δήμου Μαλεβίζου προκειμένου να σχεδιάσουν το στήσιμο έκθεσης για το φωτογραφικό αρχείο Κουτουλάκη, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 20 Μαΐου.

Άνδρες της σήμανσης πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από το χώρο, ενώ θα εξεταστεί και το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Και όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες μετά το άνοιγμα της Στοάς Μακάσι στους δημοσιογράφους, οι οποίοι κατέγραψαν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται φυλακισμένα και στοιβαγμένα σε κούτες, αντικείμενα από τα γεγονότα εκείνης της εποχής, όπως όπλα, στολές, εξαρτήματα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, αρχειακό υλικό και άλλα ιστορικά ντοκουμέντα.

Απίστευτες καταστάσεις και ενώ έχει προηγηθεί η αγανάκτηση από ορισμένους απογόνους αντιστασιακών που ζητούν πίσω τα εκθέματα.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News