Ειδήσεις

Τέλος καλό για τους περιπατητές της Σαμαριάς

Τέλος καλό όλα καλά για τους 48 περιπατητές του φαραγγιού της Σαμαριάς που λόγω της καταρρακτώδους βροχής αποκλείστηκαν την Τρίτη μέσα στο Δρυμό και για την ασφαλή μεταφορά τους στήθηκε μια ακόμα μεγάλη επιχείρηση.

Οι περιπατητές που γνώρισαν για τα καλά την άγρια φύση του νησιού μας οδηγήθηκαν με ασφάλεια στον οικισμό "Σαμαριά" από το προσωπικό του φαραγγιού και πυροσβέστες διανυκτέρευσαν στον οικισμό και το πρωί της Τετάρτης όταν και ο καιρός ήταν καλός οδηγήθηκαν από διασώστες στην Αγία Ρουμέλη από όπου επιβιβάστηκαν στο πλοίο που εκτελεί τοπικό δρομολόγιο με προορισμό τη Χώρα Σφακίων όπου και κατέφθασαν αργά το μεσημέρι.

Οι περιπατητές ήταν από πολλές χώρες

Πρόκειται για είκοσι δύο Γερμανούς, έξη Γάλλους, τέσσερεις Ιάπωνες, τέσσερεις Αμερικανούς, τέσσερεις Σκανδιναβούς, τέσσερεις Άγγλους, δύο Έλληνες και δύο Σέρβους που είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων το φαράγγι παρέμεινε την Τετάρτη κλειστό προκειμένου να γίνει έλεγχος της βατότητας  και να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η ξαφνική νεροποντή αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

Σχόλια