Ειδήσεις

Βρήκαν προσωρινή στέγη οι μετανάστες της Παλαιόχωρας

Στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο οι 192 μετανάστες που είχαν εντοπισθεί χθες σε πλοίο στα νότια παράλια των Χανίων.

Στον ίδιο χώρο είχαν φιλοξενηθεί και οι μετανάστες που πριν από ένα μήνα είχαν εντοπισθεί στην ακριτική Γαύδο. Οι μετανάστες ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και 92 παιδιά μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στο λιμάνι της Παλαιόχωρας επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό τα Χανιά όπου και έφτασαν αργά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Οι περισσότεροι είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο στο Νοσοκομείο Χανίων για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε μια έγκυος, καθώς και τέσσερις μετανάστες με κοιλιακά προβλήματα.

Ο χώρος του κολυμβητηρίου όπου και βρίσκονται έχει διαμορφωθεί κατάλληλα τοποθετήθηκαν χημικές τουαλέτες τους δόθηκαν κουβέρτες και στρώματα, ενώ για την σίτισή τους έχουν φροντίσει η εκκλησία και τοπικοί φορείς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ταυτοποίησής τους από τις αστυνομικές Αρχές, καθώς και η ερευνα για τον εντοπισμό των διακινητών με τους περισσότερους εξ αυτών να δηλώνουν ότι είναι Σύριοι πολίτες και ως προορισμό τους είχαν την Ιταλία.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια