default-image

Συνάντηση περιφερειάρχη με Ρώσους δημοσιογράφους

Κρήτη
Συνάντηση περιφερειάρχη με Ρώσους δημοσιογράφους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εννέα Ρώσοι δημοσιογράφοι από το τηλεοπτικό δορυφορικό κανάλι Russia 24, το περιοδικό Euromag, το τουριστικό πόρταλ Travel Russian News, τις εφημερίδες Lenta και Kommersant επισκέφθηκαν σήμερα τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι προσκεκλημένοι του ΕΟΤ και του τουριστικού οργανισμού "TEZ TOUR" κατά την παραμονή τους στην Περιφέρεια πήραν συνέντευξη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, θέτοντας σειρά ερωτήσεων για το τουριστικό προϊόν της Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης, αφού τους καλωσόρισε, επεσήμανε ότι Ελλάδα και Ρωσία βρίσκονται παραδοσιακά κοντά λόγω των θρησκευτικών και πολιτισμικών δεσμών, και ευχήθηκε να ξεπεραστούν το γρηγορότερο τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας προς όφελος των λαών τους.

Ο περιφερειάρχης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, είχε την ευκαιρία να περιγράψει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και συγκεκριμένα το τουριστικό της προϊόν, τον πολιτισμό της, το περιβάλλον της, αναφέρθηκε στα ποιοτικά προϊόντα της Κρήτης-Κρητική διατροφή αλλά και στην ξεχωριστή παραδοσιακή φιλοξενία των Κρητικών.

Επεσήμανε ότι η Ελλάδα, η Κρήτη, έχει επωφεληθεί τα τελευταία χρόνια από τον Ρωσικό τουρισμό, καθώς τα ποσοστά ήταν συνεχώς αυξητικά με εξαίρεση τη φετινή χρονιά λόγω των γνωστών προβλημάτων μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόνισε τέλος ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει διαφημιστική προβολή της Κρήτης στη Ρωσία, με κύριο στόχο την προσέλκυση Ρώσων τουριστών. Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι συνοδεύονταν στην Περιφέρεια από το γενικό διευθυντή του "TEZ TOUR" Μανόλη Απλαδενάκη.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News