Ειδήσεις

Σύγκληση Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας στο Δ. Βιάννου

Την Παρασκευή 15 Μαΐου και ώρα 11 το πρωί συγκαλείται στην αίθουσα του Βλαχάκειου Πνευματικού Κέντρου Άνω Βιάννου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βιάννου.

Σκοπός της σύγκλισης του ανωτέρω οργάνου είναι η οργάνωση και ο συντονισμός των ενεργειών τόσο των αρμόδιων Υπηρεσιών όσο και των εθελοντικών οργανώσεων σχετικά με τη λήψη μέτρων για την Πυρασφάλεια και Πυροπροστασία της Αντιπυρικής Περιόδου 2015.

Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση αυτή θα εξετασθούν θέματα σχετικά με:

- Την υλοποίηση έργων και εργασιών και δράσεις συντονισμού, σε συνεργασία με την Αρμόδια Δασική Υπηρεσία.

- Την ετοιμότητα του δυναμικού και μέσων για διάθεση προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στη καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

- Τα μέτρα ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδεται καθώς και κάθε άλλο θέμα κρίνεται απαραίτητο, στην πρόληψη και ετοιμότητα, για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

- Την πιστοποίησης των εθελοντών της πυροσβεστικής εθελοντικής ομάδος του Δήμου Βιάννου που με την συνδρομή του Δήμου παρακολούθησαν την εκπαιδευτική διαδικασία σε θέματα πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας.

- Τη διάθεση ειδικού εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας πυροσβεστών, καθώς και λοιπού εξοπλισμού που θα διατεθεί για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που αποκτήθηκε μέσω των δράσεων πυροπροστασίας του Δήμου Βιάννου.

Σχόλια