default-image

Πάνε στην UEFA τον Ολυμπιακό!

Ποδόσφαιρο
Πάνε στην UEFA τον Ολυμπιακό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δραστικές πρωτοβουλίες για την εμπλοκή του ονόματος του Ολυμπιακού στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» φέρονται διατεθειμένοι ν’ αναλάβουν οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Σε πρώτη φάση, οι «πράσινοι» σκοπεύουν να ζητήσουν στο σημερινό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας τη μη επικύρωση της βαθμολογίας, με την αιτιολογία ότι οι Πειραιώτες εμπλέκονται στην υπόθεση και ότι ο πρόεδρός τους, Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι κατηγορούμενος.

Όπως αναφέρει ωστόσο η «LiveSport», το «τριφύλλι» προτίθεται να κυνηγήσει και σε διεθνές επίπεδο το θέμα. Πιο συγκεκριμένα, έχοντας την πεποίθηση ότι η ΕΠΟ δεν πρόκειται να ασχοληθεί ενδελεχώς με αυτό, σημειώνεται ότι θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθεί στην UEFA. Μια κίνηση που αναμένεται να γίνει και από τον ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, υπάρχει η πεποίθηση ότι σε περίπτωση που της τεθούν υπόψη επαρκή στοιχεία για χειραγώγηση αγώνων από παράγοντες και ομάδες, η διεθνής ομοσπονδία θα επέμβει όπως έκανε στην περίπτωση της Φενέρμπαχτσε. Τότε που η τουρκική ομοσπονδία δεν ήθελε να επιβάλλει κυρώσεις στον σύλλογο, αλλά η UEFA έστειλε δικό της επιθεωρητή στην Κωνσταντινούπολη και κατόπιν επιβλήθηκα ποινή διετούς αποκλεισμού στην ομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News