Ειδήσεις

Με το σύμβουλο του προέδρου του Καζακστάν ο Κ. Δαμαβολίτης

Το σύμβουλο του προέδρου του Καζακστάν σε θέματα τουρισμού και αθλητισμού, κ. Daulet Turlykhanov, είχε την ευκαιρία να υποδεχθεί και να ξεναγήσει χθες στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ. Κωστής Δαμαβολίτης.

Ο κ. Δαμαβολίτης, υιοθετώντας το πλέγμα των διμερών σχέσεων, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Καζακστάν, αναφέροντας πως η δυναμική της χώρας μας στους τομείς της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής, οι υψηλές τουριστικές μας δυνατότητες, αλλά και η εμπειρία μας στη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας μπορούν και επιβάλλεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επέκταση της συνεργασίας των δυο χωρών και μιας πιο στενής ανταλλαγής τεχνογνωσίας.

Ο κ. Turlykhanov, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα του στο άθλημα της Πάλης σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με τιμητικές διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 (ασημένιο μετάλλιο) και του 1992 (χάλκινο μετάλλιο), θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, όπου και θα συναντηθεί με μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελλάδα υποστήριξε το Καζακστάν στην ανάληψη της Προεδρίας του ΟΑΣΕ το 2010, αποδεικνύοντας το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διμερείς σχέσεις, το οποίο και εκφράζεται συχνά μέσω αμοιβαίας υποστήριξης υποψηφιοτήτων των δύο χωρών στα πλαίσια Διεθνών Οργανισμών.

Σχόλια