Ειδήσεις

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει πίνοντας "Λανέιτ"

Στη ΜΕΘ Αγίου Νικολάου με σταθεροποιημένη καρδιακή λειτουργία διακομίστηκε στις 11:15 π.μ. ο 54χρονος αγρότης που επιχείρησε νωρίς το πρωί να βάλει τέλος στη ζωή του, πίνοντας ποσότητα του απαγορευμένου τοξικού φυτοφαρμάκου "Λανέιτ".

Την απόπειρα αυτοκτονίας πίνοντας το θανατηφόρο και απαγορευμένο εδώ και χρόνια φυτοφάρμακο "Λανέιτ", έκανε στις 7 σήμερα το πρωί ο 54χρονος αγρότης στην αυλή του σπιτιού του, που βρίσκεται στη θέση "Κάτεργο" Φερμών του δημοτικού διαμερίσματος Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας.

Τον αντιλήφθηκε αμέσως η σύζυγός του καθώς κάθισε κάτω από την πορτοκαλιά για να πιει υποτίθεται καφέ, αλλά μέσα στον καφέ είχε το δηλητήριο. Η ίδια κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 7:07 το πρωί και στις 7:19 παρελήφθη ο 54χρονος, ο οποίος ήδη είχε κάνει ανακοπή.

Από τους διασώστες του ΕΚΑΒ τού έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), η καρδιά του δούλεψε, και στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου διεκομίσθη, έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους γιατρούς, σε συνεργασία με το Κέντρο Δηλητηριάσεων, για να σωθεί η ζωή του.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένο φυτοφάρμακο το οποίο χρησιμοποίησε ο αγρότης έχει απαγορευτεί εδώ και χρόνια Οι διασώστες βρήκαν το κουτί με το φυτοφάρμακο το οποίο έχει λήξει, αλλά παρά ταύτα έχει κάνει τη ζημιά του.

Οι γιατροί ωστόσο ελπίζουν ότι επειδή έχει περάσει πολύς χρόνος από τη λήξη του, εάν δεν έχει πάρει μεγάλη ποσότητα, ίσως ο 54χρονος καταφέρει να σωθεί, όπως έχει συμβεί και σε άλλες όμοιες περιπτώσεις.

Ο 54χρονος έμπειρος αγρότης είναι πατέρας τριών κοριτσιών, καλλιεργεί πολλά χρόνια τώρα κηπευτικά σε θερμοκήπιο και τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες, παραπονιόταν ότι δεν είχε πάει καλά η χρονιά και δεν είχε καταφέρει να βγάλει σε πέρας τις υποχρεώσεις του.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια