Ειδήσεις

Κάθε πέρσι... και καλύτερα στην Αμμουδάρα

Κάποτε έσφυζε από τουρισμό τέτοιες μέρες η περιοχή της Αμμουδάρας. Σήμερα κι ενώ σχεδόν έχει περάσει ο μισός Μάιος, η κατάσταση είναι δραματική. Ελάχιστοι είναι οι τουρίστες που καταφτάνουν. Στα περισσότερα καταστήματα δεν υπάρχει ψυχή. Από την άλλη, μειωμένο έως και ανύπαρκτο εμφανίζεται το προσωπικό, καθώς «αν δεν ανέβει η δουλειά, προσλήψεις δεν μπορούν να γίνουν», όπως λένε καταστηματάρχες.

Οι τελευταίοι με αγωνία και πανέτοιμοι περιμένουν να αυξηθεί η κίνηση και να τζιράρουν, καλύπτοντας ένα σωρό έξοδα που έχουν κάνει με το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους.

«Είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε κόσμο με τιμές προσιτές, όμως όσοι τουρίστες έχουν έρθει μέχρι τώρα δεν έχουν όπως πέρυσι το ενδιαφέρον να ψωνίσουν. Τον Ιούνιο θα έχουμε κόσμο, όμως δεν μπορεί να καλυφθεί το κενό των προηγούμενων μηνών. Τα μαγαζιά θα υποφέρουν. Κάθε πέρυσι τελικά και καλύτερα», τόνισε ο κ. Μανόλης Πουλινάκης.

Ο ίδιος ελπίζει να αλλάξει κάτι έστω και την τελευταία στιγμή. «Πέρυσι είχα τέτοιες μέρες τέσσερα άτομα προσωπικό. Προς το παρόν έχω έναν υπάλληλο, γιατί δε βλέπω φως», προσθέτει.

«Από 20 Μαΐου ανεβαίνει η κίνηση. Μέχρι στιγμής είναι λιγότερη και οι αφίξεις στο αεροδρόμιο κάτω από τις μισές σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα», υπογράμμισε ο κ. Γιάννης Χονδροζουμάκης, λέγοντας πως «η Κρήτη είναι ένα απέραντο ξενοδοχείο, και πού θα πρωτοπάνε οι τουρίστες;».

Η κατάσταση είναι «δραματικότατη», τόνισε ο πατέρας του κ. Γιώργος Χονδροζουμάκης, που από το 1980 ασχολείται με τον τουρισμό. «Η σεζόν πλέον είναι τρεις μήνες από 7 που ήταν παλιά. Δεν υπάρχει ποιότητα του κόσμου και τα all inclusive κατέστρεψαν τον τουρισμό. Οι καλοί τουρίστες χάθηκαν», πρόσθεσε.

«Η κατάσταση είναι ρευστή. Λίγοι τουρίστες υπάρχουν και οι περισσότεροι, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, Γάλλοι», ανέφερε ο κ. Μανόλης Μηναδάκης.

Αξιοποίηση

Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε πως η καταστροφή της Αμμουδάρας είναι ότι δεν υπάρχει παραλιακό μέτωπο να εξυπηρετεί ακόμη και τον Ηρακλειώτη με την οικογένειά του, πόσω μάλλον ποδηλατοδρόμοι σε μια παραλία 7 χιλιομέτρων, ενώ στους κάθετους προς την παραλία δρόμους δεν μπορεί να πάει κάποιος ούτε δεξιά, ούτε αριστερά.

«Αν αξιοποιούνταν η παραλία, θα έδινε άλλη ρότα στην περιοχή. Κι αυτό είναι άποψη του 100% των Αμμουδαριανών και θα γινόταν δίχως έξοδα, μιας κι έχουμε να κάνουμε μόνο με την αιγιαλίτιδα ζώνη και όχι με κατεδαφίσεις».

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια