default-image

Παλαιόχωρα: Έπιασαν στεριά οι μετανάστες (photos)

Κρήτη
Παλαιόχωρα: Έπιασαν στεριά οι μετανάστες (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσιο τέλος είχε το πρώτο σκέλος της επιχείρησης που στήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα νότια παράλια των Χανίων για τη διάσωση μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο προσάραξε σε ακτή κοντά στην Παλαιόχωρα.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες το σκάφος έφτασε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας και αμέσως άρχισε η επιχείρηση για την αποβίβαση των μεταναστών. Στο πλοίο όπως ανέφεραν οι πρώτες   πληροφορίες επέβαιναν 200 μετανάστες μεταξύ των οποίων βρισκόταν πολλές γυναίκες και παιδιά, ωστόσο ο ακριβής αριθμός των μεταναστών θα γίνει γνωστός μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση τους και ο έλεγχος όλων των σημείων του πλοίου στο οποίο επέβαιναν.

Για την υποδοχή και φιλοξενία των μεταναστών κινητοποιήθηκε το σύνολο του κρατικού μηχανισμού. Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας βρέθηκε ιατρικό κλιμάκιο και ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Καντάνου για την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ στους μετανάστες δόθηκε  τροφή και νερό.

Σε ετοιμότητα ήταν και το νοσοκομείο Χανίων σε περίπτωση που κάποιοι από τους μετανάστες χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Όπως αποφασίστηκε οι μετανάστες με λεωφορεία, θα μεταφερθούν στο χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων, το οποίο διατέθηκε από τον Δήμο.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, «ο Δήμος σε συνεννόηση και με το Πολυτεχνείο Κρήτης στο οποίο ανήκει ο χώρος τις αστυνομικές Αρχές και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου φροντίζει ήδη για την διαμόρφωση του χώρου. Μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων τους το πιθανότερο είναι να αναχωρήσουν το βράδυ της Τετάρτης για την Αθήνα  ενώ όπως εκτιμάται ανάμεσα τους βρίσκονται και οι διακινητές».

Προορισμός τους κατά δήλωση κάποιων εξ αυτών ήταν η Ιταλία.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News