default-image

Στην τελική ευθεία ο προγραμματισμός των "Κυρβείων"

Πολιτισμός
Στην τελική ευθεία ο προγραμματισμός των "Κυρβείων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αρκετές καινοτομίες να χαρακτηρίζουν τη φετινή διοργάνωση, έχει ξεκινήσει  εδώ και αρκετό διάστημα από την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας ο προγραμματισμός και η οργάνωση των καθιερωμένων από το 1983 πολιτιστικών εκδηλώσεων "Κύρβεια" που θα διεξαχθούν και φέτος κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Ο καταξιωμένος αυτός θεσμός υπόσχεται και αυτό το καλοκαίρι, να χαρίσει μοναδικές και ιδιαίτερες στιγμές γεμάτες με πολιτιστικά δρώμενα και πολλές ευκαιρίες ψυχαγωγίας τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους.

Για πρώτη φορά, όπως δηλώνουν η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, Χρύσα Χατζημαρκάκη και Μανόλης Γεωργαλάκης, πρόκειται να ενταχθούν στη διοργάνωση τα Παιδικά Κύρβεια με εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και διασκέδασης για τους μικρούς μαθητές.  

Το πρόγραμμα που δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί περιλαμβάνει φεστιβάλ μουσικής, διάφορα αθλητικά δρώμενα, συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, αλλά και μεγάλες θεατρικές παραγωγές , δίνοντας τη δυνατότητα στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες του Δήμου Ιεράπετρας να περάσουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι στο Λασιθιώτικο Νότο.

Όπως ανέφερε η νεαρή πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, Χρύσα Χατζημαρκάκη, «απώτερος στόχος είναι να κρατήσουμε ζωντανό αυτό το θεσμό που πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1983 στο δήμο μας και βέβαια να τον αναβαθμίσουμε και να τον ενισχύσουμε. Πρέπει να πούμε, ότι είναι αξιόλογες οι προσπάθειες που όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους τους συμπολίτες μας που ασχολήθηκαν με την επιτυχία των Κυρβείων και το πολιτιστικό προφίλ του δήμου και της πόλης μας. Φέτος παρά την οικονομική στενότητα που περιορίζει τις επιλογές μας, η προσπάθειά μας έγκειται στο να κάνουμε, τις καλύτερες δυνατές επιλογές, ώστε να προσφέρουμε στον κόσμο ένα πλούσιο, ενδιαφέρον και ποιοτικό πρόγραμμα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, όλα τα μέλη της Επιτροπής, το διευθυντή και τους εργαζομένους της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α που με το  ενδιαφέρον τους και την αστείρευτη θέληση, επιμελούνται το φετινό πρόγραμμα, για να απολαύσουμε μια ξεχωριστή διοργάνωση».

Εκτός από την παράλληλη διοργάνωση των Παιδικών Κυρβείων, οι εκδηλώσεις που φέτος  θα κάνουν τη διαφορά, και εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν επισκέπτες από όλη την Κρήτη, είναι η μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, με τη Γλυκερία και την Ελένη Βιτάλη, καθώς και εκείνη της καταξιωμένης νέας ερμηνεύτριας Ελεονόρας Ζουγανέλη.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News