Ειδήσεις

Εγκλωβισμένοι τουρίστες στο φαράγγι της Σαμαριάς

Συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι στις συναρμόδιες υπηρεσίες της Κρήτης για την ασφαλή διάσωση 65 περίπου περιπατητών του φαραγγιού της Σαμαριάς που αποκλείστηκαν σε δύο σημεία του Δρυμού όταν λόγω των ραγδαίων βροχοπτώσεων "φούσκωσε" ο χείμαρρος που διασχίζει τον Εθνικό Δρυμό με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη και επικίνδυνη η διάσχιση του φαραγγιού, καθώς η στάθμη του νερού έφτασε το 1,5 μέτρο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι φύλακες του φαραγγιού που με τη βοήθεια κατοίκων της Αγίας Ρουμέλης και πυροσβεστών κατάφεραν να φθάσουν μέχρι το σημείο που βρισκόταν αποκλεισμένοι οι περιπατητές που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον οικισμό "Σαμαριά", όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Οι περιπατητές που αποκλείστηκαν είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς, ενώ μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες το πιθανότερο αύριο το πρωί οι περιπατητές θα οδηγηθούν εκτός του φαραγγιού.

Εντωμεταξύ από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώθηκε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν ζημιές στις υποδομές διάβασης και υποδοχής των επισκεπτών το φαράγγι, θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη προκειμένου να ελεγχθεί και αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του.

Αντώνης Νομικός

(Φωτογραφίες αρχείου)

Σχόλια