default-image

Πέθανε η ηθοποιός Λίλη Παπαγιάνη

Ελλάδα
Πέθανε η ηθοποιός Λίλη Παπαγιάνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών η ηθοποιός Λιλή Παπαγιάννη.

Η Λιλή Παπαγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, απ' όπου αποφοίτησε το 1958. Στη συνέχεια παρέμεινε στο Θέατρο Τέχνης και πήρε μέρος στις παραστάσεις: "Η αυλή των θαυμάτων", "Ο κύκλος με την κιμωλία" και "Καλοκαίρι και καταχνιά". 

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και συμμετείχε σε έργα όπως: "Μαντώ Μαυρογένους", "Η ωραία Μυλωνού", "Οι αθώες", "Η φωνή της τρυγόνας", "Καλοκαίρι και καταχνιά", "Ποντικοπαγίδα", "Δεσποινίς διευθυντής", "Μαίρη Μαίρη" κ.ά. 

Στο μεταξύ το 1957, είχε γνωριστεί και παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Ανδρέα Φιλιππίδη, με τον οποίο συγκρότησε Θίασο το 1965, ανεβάζοντας τα έργα "Βαθιά γαλάζια θάλασσα" και "Ο έρωτας των 4 συνταγματαρχών".

Από το 1965 μέχρι το 1969, συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε. σε παραστάσεις όπως: "Τρωάδες", "Βασιλιάς Ληρ", "Ο έμπορος της Βενετίας", "Οι γυναίκες διασκεδάζουν" κ.ά.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με αρκετούς θιάσους, συμμετέχοντας σε παραστάσεις όπως: "Κοκτέιλ πάρτι", "Πίκνικ", "Η αστική τάξη αστειεύεται", "Μαθήματα γάμου", "Ένα βότσαλο στη λίμνη", " κ.ά. 

Από το 1982 μέχρι το 1988, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο σε έργα: "Οθέλλος", "7 γυναίκες", "Ηλέκτρα" κ.ά. 

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1959, στην ταινία Νταντά με το ζόρι. Χαρακτηριστικοί ρόλοι: «Δεσποινίς διευθυντής», «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», «Η χαρτοπαίχτρα», «Μια τρελή τρελή οικογένεια».

Στην τηλεόραση πήρε μέρος σε σειρές ("Επειδή και δια ταύτα") και σε θεατρικά, όπως επίσης και σε θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο. 

*Βιογραφικό από το Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News