default-image

ΗΠΑ: Νέα ανακάλυψη για την τεχνητή νοημοσύνη

Επιστήμη
ΗΠΑ: Νέα ανακάλυψη για την τεχνητή νοημοσύνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σημαντικό βήμα στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης με τη δημιουργία του πρώτου τεχνητού λειτουργικού νευρωνικού κυκλώματος ανακάλυψαν πρόσφατα οι ερευνητές των ΗΠΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, πρώτη φορά ανακαλύφθηκε ένα τέτοιο είδος  κύκλωμα, το οποίο προσπαθεί να μιμηθεί τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Μάλιστα το κύκλωμα αυτό αποτελείται από περίπου 100 τεχνητές συνάψεις και είναι λειτουργικό, καθώς μπορεί να εκτελέσει μία απλή ανθρώπινη εγκεφαλική λειτουργία η οποία αφορά στην ταξινόμηση μίας εικόνας.

Εν τω μεταξύ, οι μηχανικοί του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σάντα Μπάρμπαρα (Τμήμα  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ) με επικεφαλής  τον καθηγητή Ντμίτρι Στρούκοφ  δήλωσαν στο περιοδικό «Nature» πως: «Το λεγόμενο ολοκληρωμένο νευρομορφικό δίκτυο μπορεί σταδιακά, με περαιτέρω εξέλιξη, να επεκταθεί, ώστε σιγά-σιγά να μοιάσει περισσότερο στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Κάτι καθόλου εύκολο, ασφαλώς, με δεδομένο ότι ο εγκέφαλός μας διαθέτει ένα τετράκις εκατομμύριο συναπτικές συνδέσεις νευρώνων (εγκεφαλικών κυττάρων)».

Πάντως, ο ανθρώπινος εγκέφαλος παρόλο τις αδυναμίες που έχει, παραμένει πρότυπο υπολογιστικής ισχύος και αποτελεσματικότητας για τους μηχανικούς που πασχίζουν να δημιουργήσουν πιο έξυπνους τεχνητούς εγκεφάλους, κάνοντάς τους να μοιάζουν περισσότερο με τους ανθρώπινους.

Πηγή: enikonomia.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News