Ειδήσεις

Εκδήλωση για το κλίμα στα "Πρωινά Σαββάτου" του ΜΦΙΚ

Στην τελευταία εκδήλωση πριν το καλοκαίρι και στα πλαίσια των "Πρωινών Σαββάτου με τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης", αυτό το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 οι απαντήσεις που θα λάβουν όσοι συμμετάσχουν θα έχουν να κάνουν με το κλίμα…

«Το κλίμα αλλάζει! Είναι στο χέρι μας η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;».

«Τι είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου;».

«Ποιες είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής;».

«Τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς για να εξοικονομήσει ενέργεια;».

Σε αυτά τα ερωτήματα, και σε άλλα πολλά, θα κληθούν να απαντήσουν οι επιστήμονες του Μουσείου.

«Ελάτε το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 για να ερευνήσουμε, να παίξουμε, να φτιάξουμε κατασκευές και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή», αναφέρουν στο κάλεσμά τους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:15-12:00: Συζήτηση στην αίθουσα πολυμέσων με θέμα "Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της. Τι μπορούμε να κάνουμε;" από το δρα Μιχάλη Προμπονά, ερευνητή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00: Αφήγηση παραμυθιού και θεατρικό παιχνίδι "Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη Γη έχει φτάσει" (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου - για ηλικίες άνω των 4 ετών).

12:00-14:00: Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά.

Μετά το τέλος της ομιλίας θα προβάλλεται στην αίθουσα πολυμέσων η ταινία "Home" (2009) (σκηνοθέτης: Yann Arthus-Bertrand) που αποτελεί ένα μοναδικό κινηματογραφικό γεγονός με θέμα το περιβάλλον και τον πλανήτη μας.

H γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ, ενώ για τα μέλη του Συλλόγου "Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης" η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Παράλληλα με την εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τις φωτογραφίες των παιδιών που συμμετείχαν στο φωτογραφικό διαγωνισμό "Το αγαπημένο μου έκθεμα μέσα στο Μουσείο". Τρεις θα είναι οι πρώτοι νικητές του διαγωνισμού, όμως όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα κερδίσουν μικρά δωράκια από το πωλητήριο του Μουσείου. Η απονομή των δώρων θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ.

Σχόλια