Ειδήσεις

Λ. Αυγενάκης: "Απέρριψαν τον εκσυγχρονισμό του Amber Alert"

Στην απόρριψη του αιτήματος εκσυγχρονισμού του "Amber Alert" από τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ερωτά για ποιους λόγους απερρίφθη το αίτημα του "Χαμόγελου του Παιδιού", και σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να χρηματοδοτηθεί, τονίζοντας το αξιέπαινο κοινωνικό έργο που επιτελεί εδώ και 20 χρόνια στη φροντίδα των παιδιών αλλά και στο μεγάλο πρόβλημα της απαγωγής/εξαφάνισης ανηλίκων.

Αναλυτικά το κείμενο της παρέμβασης:

«Το Ambe Alert Hellas είναι το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων το οποίο ενεργοποιείται από τον Οργανισμό "Το Χαμόγελο Του Παιδιού" με την έγκριση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι "Το Χαμόγελο του Παιδιού" μετράει ήδη 20 χρόνια δράσης, έχοντας δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια 2.755.193 κλήσεις στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, έχοντας διαχειριστεί μια σειρά σοβαρών θεμάτων 535.083 παιδιών, έχοντας κάνει 1.277 επιτόπιες παρεμβάσεις για 1.783 παιδιά σε άμεσο κίνδυνο, έχει λάβει και διαχειριστεί 5.594 καταγγελίες για συνολικά 13.476 παιδιά, 34.270 κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, ενώ έχει διαχειριστεί 920 σοβαρά περιστατικά εξαφανίσεων παιδιών.

Ωστόσο πρόσφατα, απερρίφθη αίτημα χρηματοδότησης του "Χαμόγελου του Παιδιού" για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του "Amber Alert" - ένα έργο ύψους 725.700 ευρώ, από το πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση". Η πράξη με τίτλο "Εκσυγχρονισμός και Διασυνοριακή Επέκταση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ενημέρωσης για την Εξαφάνιση/Απαγωγή Ανηλίκων (Amber Alert)" ουσιαστικά αποτελεί επέκταση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ενημέρωσης για την Εξαφάνιση/Απαγωγή Ανηλίκων που πλέον έχει λάβει διαστάσεις στην ευρύτερη Βαλκανική.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται "η απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης "Εκσυγχρονισμός και Διασυνοριακή Επέκταση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ενημέρωσης για την Εξαφάνιση/Απαγωγή Ανηλίκων (Amber Alert)" δημόσιας δαπάνης 725.700 ευρώ, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 152.579/ΨΣ5891-Α2 / 23-10-2014. Πρόσκλησης "Ψηφιακές Δράσεις για ομάδες πολιτών που βρίσκονται αποκλειστικά στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης"".

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" επιτελεί αξιέπαινο κοινωνικό έργο στη φροντίδα παιδιών που εγκαταλείφθηκαν. Προσφέρει επίσης αξιέπαινο έργο όσον αφορά στο μεγάλο πρόβλημα της εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων που πλέον έχει λάβει διαστάσεις το τελευταίο διάστημα. Η λειτουργία του στηρίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό και στις δωρεές, και όπως γίνεται αντιληπτό η Πολιτεία πρέπει να συνδράμει για τον εκσυγχρονισμό μιας τόσο σημαντικής δομής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια